USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чого бракує для ефективного містобудування Луцька

17 Вересня 2014 16:27
В управлінні містобудування та архітектури Луцька – величезні проблеми із фахівцями та технікою.

Так, про стан ведення містобудівного кадастру управлінням містобудування стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 17 вересня.

Зі слів заступника начальника управління та містобудування Луцької міської ради Віталія Швая, законодавством України передбачене створення кадастру як окремої одиниці. Зокрема, рішенням Луцької міської ради за 29 листопада 2013 року № 48171 затвердили програму створення містобудівного кадастру на території Луцька на 2014-2015 роки.

Як пояснив посадовець, по-суті, кадастр - це сукупність інформації, що дозволяє узагальнювати всі дані по будівлях, спорудах, землі, комунікаціях з метою нормального планування забудови та відведення земельних ділянок.

З його слів, на 2014 рік на ведення кадастру затвердили 3 мільйони 800 тисяч гривень, з них - 2 мільйони 430 тисяч гривень з міського бюджету. Однак, з вищезгаданих коштів управління містобудування не отримало абсолютно нічого, оскільки 2014 рік виявився кризовим.

Також він наголосив, що сьогодні, 17 вересня під час засідання бюджетної комісії був присутній ще один заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв. Саме під час нього й вирішили питання стосовно закупівлі необхідної техніки, зокрема сервера та комп’ютера.

«Важко працювати, коли комп’ютери зависають при відкритті карти міста. Та й ліцензійна програма забезпечення коштує понад 300 тисяч гривень. Для оновлення геодезичних карт необхідно зробити аерофотозйомку Луцька з виготовленням векторних планів. Наразі проводять роботи із адресного реєстру. Ведеться електронна карта міста, а окремі земельні ділянки обласного центру поступово виводять із реєстру», - резюмував Віталій Швай.

Також він зазначив, що потрібні такі фахівці, як геодезист, інженер-будівельник, а також два інженери-геодезисти, у обов’язки яких буде входити ведення документації та внесення даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Че Показати IP 17 Вересня 2014 16:55
А ще у нас в місті проблема з господарем. Як не було, так і нема.
На до Че Показати IP 18 Вересня 2014 10:07
Ти що раб , що тобі господар потрібен?
дідо Показати IP 17 Вересня 2014 17:54
Швай та Матвіїв там двадцять років сидять, і нічого не змінили.
123 Показати IP 17 Вересня 2014 17:55
Колька Мітяй (Романюк) - основна наша проблема. Корупція і хабарництво де не плюнь. За місто людина геть не думає. Тільки за кишеню свою і синів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus