USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чого хоче луцький Майдан від Пустовіта

15 Березня 2014 17:50
Громадські середовища Луцького Майдану пропонують новому голові облдержадміністрації використовувати механізми громадської участі у прийнятті важливих владних рішень. Про це повідомляє інформаційна служба Луцького Євромайдану.

Під час спільної наради представників Громадського сектору Волині, Правого сектору Волині, Самооборони та Автомайдану було прийняте рішення про розробку та лобіювання нових механізмів впливу громади на діяльність влади. Це стосується і кадрової політики, яка, на думку громадських активістів, повинна проводитись на принципах відкритості, публічності та фахової конкурентності.

Одним із дієвих механізмів, що на сьогоднішній час може допомогти досягнути поставлених цілей є громадські слухання щодо кадрових призначень. Йдеться про публічні обговорення кандидатів, їх діяльності в минулому та представленої ними програми розвитку відповідної сфери чи територіальної одиниці.

На переконання громадських середовищ Луцького Майдану застосування цього механізму дозволить розповісти громаді про осіб, які претендують на керівні посади в області, показати їх організаторські, комунікативні та морально-етичні якості, а також виявити факти та відомості, що можуть стати на заваді призначенню кандидата на посаду.

Громадські активісти врахували досвід проведення стихійних та неорганізованих громадських обговорень кандидатур на посади заступників голови ОДА та начальника управління МВС. Тому було запропоновано цілісне бачення застосування механізму громадських слухань. Зокрема, активісти наполягають на дотриманні наступних принципів:

- посади, на які відбувається підбір кандидатів, мають бути оголошені публічно;

- кандидатури на оголошені посади можуть подавати партії, громадські об’єднання та громадяни особисто;

- кожен із бажаючих кандидатів повинен дати згоду на оприлюднення своєї біографії та інших відомостей про себе;

- громадські слухання проводяться згідно оголошених посад, тобто в один день запрошуються всі претенденти на певну посаду;

- оголошення про проведення громадських слухань щодо тієї чи іншої посади має бути оприлюднено за 2 дні до моменту їх проведення (як виняток - за 1 добу);

- громадські слухання проводяться публічно за участі усіх бажаючих;

- громадські слухання проходять за чіткою структурою та модерацією;

- кандидати на посади мають представити своє резюме та короткий план дій;

- результати обговорень повинні враховуватись керівником, який буде призначати/погоджувати особу на посаду.

Громадські слухання за наявності політичної волі керівництва області можна проводити упродовж тижня.

Пропозиції із детальним описом застосування механізму громадських слухань щодо кадрових призначень були передані голові Волинської облдержадміністрації увечері 13 березня. Більше того, представники громадських середовищ заявили про готовність бути організаторами та модераторами цих зібрань. Станом на ранок 15 березня відповіді від представників нової влади поки отримано не було.

Громадські середовища Луцького Майдану вкотре наголошують, що ключовим завданням своєї діяльності вони ставлять зміну системи управління, а не заміну одних облич у владі на інші. Також важливим завданням є розробка та запровадження дієвих механізмів участі громадськості у прийнятті рішень владою.

Якщо новопризначені керівники органів влади та очільники місцевих осередків партій підтримають такі пропозиції, то громадські активісти готові спільно з ними братися за реалізацію поставлених завдань. У випадку, якщо влада та політики проігнорують позицію громадських середовищ, то останні будуть змушені шукати та використовувати інші легальні способи впливу на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
дідо Показати IP 15 Березня 2014 17:56
Пустовіт готовий прропихати кремлівську аферистку Тимошенку на посаду президента.
політичний збочинець Показати IP 15 Березня 2014 18:24
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 15 Березня 2014 18:56
Я підтримую те, що громадскість повинна мати можливість контролювати владу.Але всьому має бути межа. В першу чергу на посади потрібно брати професіоналів, а не по партійних квотах.Це ми вже проходили 3 рази в нашій державі. Не повторюйте тих помилок !!! ШАНОВНИЙ ПАНЕ ПУСТОВІТ,ЯКЩО В НАЙБЛИЖЧІ ДНІ ВИ НЕ СФОРМУЄТЕ ВЕРТИКАЛЬ ВЛАДИ,ВАС ПРОСТО ВИНЕСУТЬ З КАБІНЕТУ. В ОБЛАСТІ БЕЗВЛАДДЯ !!! Чому немає начальника міліції, прокурора, голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів ОДА ? І ще одне з І.Гузем все ясно - чим гірше , йому вигідно щоб його просили когось втихомирити. Але не зрозуміла позиція голови облради Вітера В..Де його позиція ? Сидить і мовчить.Невже йому всеодно ? Невже він не розуміє, що затягування часу з вирішенням кадрових питаннь може привести до безповоротних процесів.А може його думка вже нікому не цікава? Використали його в певний час і викинули!!!
Старт до Лучанин Показати IP 16 Березня 2014 10:02
А яка користь з професіонала, який увесь свій професіоналізм спрямовує не на благо громади, а на власне збагачення усіма правдами і неправдами?
Волинянин Показати IP 15 Березня 2014 19:05
Невміння адекватно реагувати на події які розгортаються в області, погодження рішень з правим сектором, говорить про бездарність і непрофесіоналізм новоспечених керманичей області таких як Вітер Пирожик Гузь Пустовіт
екскурсовод до Волинянин Показати IP 16 Березня 2014 00:09
Наших нових керманичів навчили як кричати на майданах та робити державний переворот, та не навчили як керувати потім, чи це може для них не важно!
Андрій Показати IP 15 Березня 2014 19:14
Критерієм люстрації наших чиновників -депутатів повинні стати їхні голосування на сесії ради . Це за їх байдужості,зриву роботи сесій,небажанні голосувати за рішення які засуджували людиноненависнецьку політику Януковича, загинуло вже більше сотні Людей.Коли кращі сини і дочки України голіруч боролися з озброєним до зубів "Беркутом" наших депутатів не можна було зібрати на засідання сесії,а якщо й збиралися то займалися словоблудством.Я думаю,що пора таким керівникам звільнити керівні крісла.
111 Показати IP 15 Березня 2014 20:10
То за що боролись - за високі посади? Так їх усім бажаючим не вистачить... А працювати простими спеціалістами слабо?
вася Показати IP 15 Березня 2014 23:22
ПС із автомайданом за хабарі допомогають певним особам зайняти керівні посади в органах державної влади та управління.
Лучанин Показати IP 16 Березня 2014 03:42
Замість тих сумнівних і блатних кадрових погоджень з усякими майданами і антимайданами є демократична форма - вибори, місцевий референдум або опитування, яких влада боїться проводити. Після цього наступають суспільні кризи, які призводять до протистояння, крові і жертв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus