USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чорногорія розшукує двох росіян і трьох сербів за спробу держперевороту

28 Грудня 2016 22:26
Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів, які нібито причетні до спроби державного перевороту з метою повалення уряду країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомила прокуратура 27 грудня, що п’ять осіб перебувають у розшуку за підозрою у «терористичній» діяльності, що передбачала план убивства прем’єр-міністра країни і захоплення парламенту в день виборів у жовтні.

Двоє росіян, як повідомляється, є членами російської військової розвідки і буцімто з території сусідньої Сербії здійснювали стеження за тодішнім прем'єр-міністром Чорногорії Міло Джукановичем.

Місцеві ЗМІ повідомили, що один із розшукуваних сербів – Неманья Рістіч, який з'явився на фотографії поруч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 12 грудня під час його візиту до Белграда.
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та Неманья Рістіч (зліва), Белград, Сербія, 12 грудня 2016 року

Кремль заперечує свою причетність до політики в Чорногорії, але активно підтримує місцеві політичні групи, які виступають проти пронатовського уряду.

Чорногорія отримала запрошення приєднатися до військового альянсу минулоріч, але рішення ще не ратифіковане кількома державами-членами.

Влада Чорногорії заявила, що немає доказів залучення високопосадовців Росії у змову проти НАТО. Близько 20 людей, в основному серби і росіяни, вже перебувають під вартою в Чорногорії за звинуваченням щодо такої ймовірної схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus