USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Джеймс Меттіс, відомий як «Скажений пес», став міністром оборони США

21 Січня 2017 21:17
Генерал у відставці Джеймс Меттіс склав присягу міністра оборони США.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Washington Post.

Як зазначається, 66-річний Меттіс був затверджений на посаду 98 голосами Сенату. Присягу прийняв віце-президент США Майк Пенс.

У своїй заяві, адресованій армії та спецслужбам, Меттіс назвав їх «стражами та хранителями нашого (американського — ред.) народу».

Крім того новий глава Пентагону зобов’язався співпрацювати з Державним департаментом для укріплення американських альянсів за кордоном, окремі з яких раніше були розкритиковані Дональдом Трампом.

Згідно з повідомленням, Меттіс став першим з 1950 року високопоставленим офіцером, який очолює Міністерство оборони США.

Джеймс Меттіс — американський військовий діяч, генерал Корпусу морської піхоти США, колишній командувач Міжвидового Командування Збройних сил США. Також він командував 1-м експедиційним корпусом морської піхоти США, служив командувачем Центрального командування ВМС США і керував 1-ю дивізією корпусу морської піхоти США протягом війни в Іраку.

Меттіс - відомий за прізвиськом "Скажений пес". Брав участь у багатьох великих військових операціях, зокрема у "Бурі в пустелі", а також військових операціях у Афганістані та Іраку.

Він також критикував Росію через анексію Криму та дії у східних регіонах України, називаючи це "дуже серйозною загрозою".

66-літній генерал відомий своїми досить провокаційними заявами. 2005-го року Меттіса критикували за висловлювання про те, що в Афганістані "весело постріляти деяких людей".

Нагадаємо, Дональд Трамп склав присягу й 20 січня офіційно став 45 призидентом США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
коля Показати IP 23 Січня 2017 10:12
ви подивіться який в нього послужний список,а внашого міністра(сауни,дівки,тендери,бабло,офшори,машини,хати)
Світлана Показати IP 6 Липня 2017 13:36
Підкажіть,будь ласка,де можливо знайти електронну адресу міністерства оборони США,або Джеймса Меттіса,в гуглі я не знайшла,а дуже потрібно,я б сказала терміново,а простій людині це не під силу.Дуже дякую за відповідь.можна і на мою електронну адресу [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus