USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міліція не знайшла доказів того, що УКРОП «купував» виборців

11 Листопада 2015 18:24
У Луцьку міліціонери опитали більше сотні людей, шукаючи причетних до підкупу виборців членами політсили «УКРОП». Власне, у цьому політсилу звинувачували опоненти. З цього приводу правоохоронці офіційно заявили – доказів підкупу не побачили.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо підсумків співпраці правоохоронних органів з громадськістю у день виборів 25 жовтня та можливістю взаємодії громадськості та правоохоронних органів у день виборів 15 листопада. Захід відбувся сьогодні, 11-го листопада, в рамках проекту Ради Європи, який реалізовує Громадянська мережа ОПОРА.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко написав заяву в міліцію і звинуватив Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та політичну силу УКРОП у підкупі виборців. Зокрема Григоренко говорив про те, що людям на одній із виборчих дільниць обласного центру пропонували по 200 гривень за голос. Щоправда, доказів чи якихось деталей не вказав.


Утім опитавши більше сотні лучан, міліціонери доказів підкупу не побачили, відтак так званим зловмисникам підозри про правопорушення не вручили.

«Щодо підкупу виборців у Луцьку - коли представники певної політсили заявляли про факти підкупу, то ми розпочали розслідування. Але повідомлень про підозру не висували нікому», – відзвітував заступник начальника Головного управління Національної поліції в області Анатолій Петрушин.

Також він додав, що слідчі опитали більше ста лучан, зокрема всіх, на кого їм вказували. Зрештою підозру не вручили ні виборцям, ні представникам Фонду чи УКРОПу.

Воодночас попри такі фейкові заяви на прихильників УКРОПу чинять реальний тиск. Зокрема безпосередніх учасників виборчого процесу, які тісно співпрацюють з Фондом, а це - агітатори та голови ОСББ, викликають на допити.

Своєю чергою, у державних установах, таких як ЛПЕ, школи, ДНЗ, людям затримують виплати зарплат, погрожуючи їх взагалі не дати, якщо ті не проголосують за «правильного» кандидата. На підтвердження цьому - численні дзвінки лучан в редакцію, які повідомляють про адміністративний тиск.

Такий стан справ, вважає голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, - це спроба очорнити роботу Фонду та політсили УКРОП, а також намагання виправдати низькі рейтинги провладних політиків.

Зауважимо, що тиск на представників та прихильників партії патріотів триває не лише на Волині, а й в інших містах України. Зокрема, репресіями назвали обшуки офісів представників УКРОПу працівниками СБУ та затримання голови політради партії Геннадія Корбана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Хіба НІ? Показати IP 11 Листопада 2015 18:48
Майбутнє переможе - майбутнє це Товстенюк, УКРОП, Палиця!!!
Анонім Показати IP 11 Листопада 2015 18:58
А тепер нехай григоренко відповідае за наклеп! То як я голосувала за Укроп, то мене підкупили, а якби за солідарність- то по свідомості.....
Лучани до Товстенюка Показати IP 11 Листопада 2015 19:01
Негайоно подати заяву в правоохоронні органи на Григоренка про наклеп. Честь потрібно захищати!
Тарас Чурило Показати IP 11 Листопада 2015 19:51
Ай яка прикрість, і міліція нічого знайти не змогла. Повторюся - влада повинна визнати свою поразку...
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 11 Листопада 2015 23:16
Вопрос на засыпку; У кого на Волыни больше власти - у Гунчика или Палицы?
2 Показати IP 12 Листопада 2015 00:15
а що таке міліція?
Тарас Чурило Показати IP 12 Листопада 2015 00:31
Питання треба ставити по іншому: хто для Волині зробив більше Гунчик - як губернатор, чи Ігор Палиця, як Ігор Палиця? А якщо й далі владу ділити то так і жити будемо. Хоча нинішній владі цього не зрозуміти
Анонім Показати IP 12 Листопада 2015 00:33
Знаєте я особисто не знаю Товстенюка, тому симпатизувати йому не можу. Та подобається одне - хлопець відкриває завіси і говорить прямо: "Так, працюю з Палицею. Пропоную те й те". Все прямо й відкрито. Над командою Романюка й досі вісить завіса. Всі знають, що його підтримує Континімум, але ніхто про це не говорить. А плани на майбутнє, програма? Тільки звіти. Про що - міст через залізничний вокзал (кошти виділені з обласного бюджету), залізничний вокзал (кошти виділені з обласного бюджету, будівництво перебувало на особистому контролі нині покійного Бориса Клімчука), що ще можливо були збудовані школи, дитячі садочки, стадіони, дитячі майданчики - теж ні. Дороги в місті нікчемні, банкрутство Луцьктепла і ще безліч проблем, які потрібно вирішувати нагально. А як нині покійний Борис Клімчук, "чихвостив" в себе кабінетах чиновників міської ради, мовляв не вмієте будувати не заважайте. На всі звернення до міського голови - паперові відписки. Люди пішли далі - пишуть меру напряму в мережі фейсбук, де мер часто полюбляє сидіти. Та виявляється зовсім і не він, а його помічник - Богдан Гончарук. Ось тут і питання про відкритість мера, про те що він чує лучан не тільки перед виборами. Наводжу текст звернення в мережі Фейсбук до мера молодої мами у якої дитина 2 років. "Шановний Миколо Ярославовичу. Сьогодні в місті розпочався опалювальний сезон, та в мене в квартирі батереї й досі холодні. Температура не перевищує 16 градусів, а в мене маленька хвора дитина. Дуже прошу вашої допомоги". Відповідь: "Наберіть службу оперативного реагування". Все. Знаєте - це як колись в Януковича: "Почую кожного"
1234 Показати IP 12 Листопада 2015 13:56
Так тобі і скажуть що вони продали свій голос:) А підкупи за Укроп дійсно були кому 200грн кому 400грн. Багато голосувало за укроп безплатно . Але підкуп був 100% а хто каже що не було він не знає, або бреше. ПІДКУП БУВ!
роман з гпз до 1234 Показати IP 12 Листопада 2015 18:36
підтримую 100% .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus