USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

З чим волиняни прийшли до Ігоря Палиці

1 Березня 2016 21:42
Більш як сорок відвідувачів записалися на прийом до голови облради у Луцьку. Спілкування тривало понад 6 годин. Проблеми у волинян, на жаль, - такі, у яких більшості вже не раз відмовляли в інших інстанціях.
Серед них – корупція у правоохоронних органах та органах медицини, стан міста, виділення земельних ділянок, матеріальна допомога, забезпечення ліками тощо.

Ще за півгодини до початку прийому перед приймальнею голови облради – не проштовхнутись. На черговий прийом до голови обласної ради попередньо записалося до півсотні людей, які чекали своєї черги. Зі слів Ігоря Палиці, 90% звернень надійшло від громадян, які пройшли всі інстанції щодо своєї проблеми, але так і не знайшли її вирішення.

«На жаль, дуже багато питань щодо корупції в правоохоронних органах і навіть - при новоствореній поліції. Аналогічно - в органах медицини: в онкодиспансері, обласній та міській лікарнях. Там, де з людей вимагають гроші, за те, що має бути безкоштовним», - пояснює голова облради.
Звучали й питання обласного і навіть загальнодержавного характеру. Приміром, щодо демаркації кордону України та Білорусі на території Волині. Місцеві мешканці, які прибули на прийом, скаржаться, що цей процес не контролюють ні прикордонники, ні працівники СБУ. Відтак, роботи, з їх слів, на території Волинської області ведуть білоруські фірми під наглядом прикордонників країни-сусіда.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНА ТА БІЛОРУСЬ ВИЗНАЧАЄ КОРДОН НА ВОЛИНІ: ГОВОРЯТЬ ПРО ПОРУШЕННЯ
Так, Ігор Палиця наголосив, що обласна рада звернулася в управління екології, органи прокуратури, СБУ, стосовно робіт, які ведуться поблизу озера Білого Любешівського району. Вони, на жаль, можуть призвести до того, що Білорусь відведе озеро з водойми та гідросистеми озер групи Світязя.

«Люди були в обласній адміністрації, в губернатора, і ніде не почули, що питання вирішуватиметься. Ми будемо реагувати – на наступний тиждень запланована робоча поїздка в Любешівський район. Це питання навіть не області, а державної безпеки», - наголосив голова облради.

Зверталися і з питаннями щодо виділення землі учасникам АТО. Ігор Палиця зауважив, що за станом на сьогодні вже діє Спілка воїнів АТО, до якої увійшли чи не всі профільні громадські організації. Він зазначив: не слід чекати, що кожному бійцеві виділять по клаптику землі. Військовим порадив об’єднати зусилля для того, аби отримати житло.
«Ми допоможемо об’єднати бажання, знайти землю в місті чи за його межами, знайдемо будівельника, який збудує житло і віддасть вам (бійцям АТО, - авт.) готові квартири, а решту продасть, аби повернути витрати», - зазначив голова облради.

Окрім того, громадяни скаржились на неможливість навчання в школах через відсутність місць для дітей. Зокрема, йшлося про село Забороль, де вже запланована тематична зустріч. Ігор Палиця висловив сподівання, що гроші на фінансування проектно-кошторисної документації та на завершення будівництва школи все ж знайдуть. Адже діти там навчаються у три зміни.

Чимало питань стосувались і безпосередньо обласного центру. Здебільшого, це проблема занедбаного Центрального парку культури та відпочинку, прибирання сміття, ремонту доріг та черги на житло.
.
«Упродовж останніх п’яти років квартири не видавалися. Те, що будівельники мали віддавати до 2012 року, - 14 відсотків метражу нового будівництва, а після 2014 – 4 відсотка, не віддається. Люди як стояли в чергах, так і стоять. Я, як голова обласної ради, і фракція УКРОП у міській раді будемо піднімати це питання. Ми проаналізуємо всю діяльність, яка мала місце перед цим, з'ясуємо, де ці квартири і змусимо або мера прозвітувати, або будівельників віддати те, що належить місту», - наголосив Ігор Палиця.
Окрім того, на прийом прийшло чимало підприємців. Ті надали інформацію, що місця здаються їм не безпосередньо Облспоживспілкою, яка має договори на оренду землі з містом, а через приватних підприємців, яких поставив керівник Облспоживспілки. Мовляв, всі розповіді про те, що сьогодні Облспоживспілка платить більше за землю, ніж сама збирає, не відповідають дійсності.

«Чимало проплат вони збирають без оподаткування собі в кишеню. А ці кошти могли б іти у комунальне підприємство, за створення якого ми воюємо. Ми готуємо листи звернення в обласну прокуратуру, щоб розібратися з цими питаннями», - пояснив свою позицію Ігор Палиця.

Щодо корупційних питань, описаних попередньо, голова облради пообіцяв звернутися до прокуратури та поліції. Якщо там не відреагують – будуть звертатися до виборців, які обрали депутатів обласної ради, аби ті допомогли поставити крапки над «і».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Штефан Показати IP 1 Березня 2016 22:37
Якщо говорити про корупцію будь де, то ідіть на базар, якщо конкретно, то зверніться до відповідних органів при цьому з відповідними ситуаціями, а не. З я чув або мені сказали. Коли знаїш що конкретна особа дала хабар, а вона як остання ку... ва вийо ...ться, і каже то не я на відео, маразм. А коли на кухні або в барі розповідають про проблемні питання всі як павліни, а попроси звернутись із заявою то відразу всі страуси.
Лучанин Показати IP 2 Березня 2016 08:36
Всі бачать і знають що таке облспоживспілка і скільки крадеться коштів на цих ринках.Це величезні недопоступлення до міськи і селищних бюджетів.Невже в області з такою кількісю владних органів не можна навести порядок.Чиновники не хочуть.Як тільки будуть забрані ринки у облспоживспілк Ця структура припинить своє існування.Ігоре Петровичу допоможіть видалити цю ракову пухлину з тіла області.На вас одна надія,бо до цього часу тільки одна говорільня.
Лана Показати IP 2 Березня 2016 09:43
Чому Волинського телебачення немає в районах області, наприклад, Старовижівському, Маневицькому, Ратнівському та ін.? У них через Білорусь тягнуть російські канали. Цього допустити не можна.
Іван Показати IP 2 Березня 2016 09:52
З чим прийшли з тим й пішли
Петрушка Показати IP 2 Березня 2016 11:47
Чому голова ради дозволяє собі розкішний ремонт у комунальному закладі? Знаю-знаю.. укропчики зараз почнуть писати, що за свої кошти?? А навіщо? Хочеш розкоші - зроби ремонт у своєму будинку чи власному кабінеті, навіщо зайва розкіш перед очима нещасних волинян, які приходять з проблемами та болем?? (... це якщо коментар відразу не зітруть..))))))))))))))))))))))))))))))))))
правозахисник Показати IP 2 Березня 2016 16:08
А як у вас із ст.17 презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини КПК України
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 16:09
Це комуністичні репресії
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 16:13
Медики ,освітяни чого мовчите невже ви не маєте сил,бажання захистити себе і терпіти ці ганебні приниження
Фігаро Показати IP 2 Березня 2016 22:46
Палиця рулить
Лорі Показати IP 23 Лютого 2017 20:30
Підкажіть як записатися на прийом до Палиці,може хтось знає телефон,ніяк не можу знайти(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus