USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни, які потребують гемодіалізу, просять безкоштовний доїзд до лікарні

6 Квітня 2016 11:58
Інваліди першої групи для проходження процедури гемодіалізу їздять з Маневицького, Любешівського та Локачинського районів до обласного центру. Раніше їм видавали проїзні квитки, проте останні два роки люди їх не отримують.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян у голови Волинської облради Ігоря Палиці.

На Волині послуги з гемодіалізу можна отримати лише в чотирьох містах – Луцьку, Нововолинську, Камені-Каширському, Любомлі, Ратному. Приміром, на гемодіаліз у Луцьк доїжджає 50 чоловік.

Згідно із євростандартами, найближчий гемодіалізний центр повинен бути розташований від місця проживання хворого максимум за 50 кілометрів. Пацієнти змушені постійно приймати ліки, які коштують далеко не дешево. Тому часто люди не мають змоги оплачувати проїзд до лікарень, аби пройти гемодіаліз.

Зі слів керівника ініціативної групи хворих, які страждають від ниркової недостатності, Інни Павленко вже два роки їм не компенсовують кошти на доїзд, аби пройти гемодіаліз. Раніше гроші виділялися з державного бюджету.
Згідно зі статистичними даними, на Волині близько 200 людей, для яких проходження гемодіалізу – життєва необхідність.

Голова облради Ігор Палиця пообіцяв вивчити питання щодо забезпечення доїзду даній категорії хворих та знайти можливість передбачити кошти з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus