USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голову Луцької РДА допитають повторно в рамках кримінального провадження

4 Квітня 2017 15:17
Колишнього сільського голову Княгининка (колишні Маяки), нинішнього очільника Луцької РДА Ігоря Ярмольського повторно допитають у рамках кримінальної справи щодо екс-касирки Маяківської сільської ради Луцького району Оксани Шумерук, яку підозрюють у розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Чергове слухання справи відбулось сьогодні, 4 квітня, в Луцькому міськрайонному суді.

Земельна схема Ярмольського

Екс-касирку підозрюють в розтраті майна через ситуацію, до якої причетний тодішній голова сільради Ярмольський. Зі слів голови Княгининівської ОТГ Олени Твердохліб, свого часу Ігор Ярмольський організував схему з видачі землі селянам, яка передбачала внесення на рахунок сільради грошових коштів.

Людей, зі слів Олени Твердохліб, ставили перед фактом – якщо вони оплачують рахунок, то буде відповідне рішення сесії щодо виділення ділянки. Аби легалізувати схему, депутати сільради прийняли спеціальне положення, відповідно до якого «через погане матеріальне становище сільради» прописали можливість отримання благодійних внесків громадян, а натомість – видача землі. Це положення прокуратура відміняла дане положення, проте, його прийняли згодом.

«Фінансова інспекція перевірила ці дії і наклала на сільську раду штраф у розмірі 600 тисяч гривень. Минулого року коли прийшла перевірка, нам заблокували на місяць всі рахунки. Зараз нам грозить те ж саме», - розповідає про наслідки оборудок Ярмольського пані Твердохліб. Проте, це далеко не єдиний епізод, де фігурує Ярмольський.

Розтрата коштів екс-касиркою

Обвинуваченою у кримінальній справі, яку розглядає головуючий суддя Ярослав Артиш, є екс-касирка сільської ради Оксана Шумерук. Річ в тім, що кошти «на землю» можна було у якості благодійної допомоги перерахувати на банківський рахунок, або ж вносити готівкою.

Екс-касирку звинувачують в тому, що вона належним чином не обліковувала отриману готівку, як цього вимагає Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність».

А в кінці 2014 року за усним розпорядженням голови сільради Ігоря Ярмольського виділила 120 тисяч гривень з коштів вищезгаданого фонду на волонтерську допомогу на формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Батальйон територіального захисту «Придніпров'я», буцімто, на покупку волонтерського автомобіля.

Незважаючи на те, що в той час активно збирали волонтерську допомогу для волинян, які боронять державу на сході, Ярмольський вирішив допомогти саме цьому об’єднанню невипадково. Зі слів Олени Твердохліб, заступник керівника штабу «Придніпров’я» Ігор Дорохін є близьким другом сина Ярмольського.

Відповідно до документів, 29 грудня 2014 року за наказом Ярмольського екс-касирка передала представнику ГФ «Придніпров’я» на ім’я Віталій 120 тисяч гривень (на той час – близько 5,5 тисяч доларів). Згодом, як підтвердження, їм відправили фото буса Volkswagen Т4, якого нібитото купили за ті кошти.

Разом з тим, Олена Твердохліб зазначає – автомобіль, фото якого надали сільраді, і гроші на який виділили 29 грудня, їздив зоною АТО ще 19 грудня. Про це свідчать публікації на сторінці батальйону в соцмережах.


Докази і документи

У процесі судового засідання прокурор долучив до справи докази порушень екс-касирки. Зокрема, документи про отримання грошових коштів добровільної фінансової допомоги, квитанції до касового ордеру, касову книгу тощо.

На запитання судді та представника потерпілої сторони Оксана Шумерук відповіла, що коли в касу отримували грошові кошти, то підписом цього не фіксували. Також додала, що під час роботи вона вела тільки меморіальний ордер, будь-яких інших звітних документів вона не здавала.

Не пригадала пані Шумерук і про те, чи повідомляла бухгалтера про надходження готівки. Натомість, прокурор продемонстрував у якості доказу прибутковий касовий ордер, на якому є підпис в тому числі бухгалтера.

Суддя підтримав клопотання прокурора про доступ до оригіналів документів формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Батальйон територіального захисту «Придніпров'я», аби з’ясувати, яким чином там розпорядились отриманими в Маяківській сільській раді 120 тисячами гривень.

Адвокат потерпілої сторони надав клопотання про повторний допит осіб, які проходять по справі – зокрема, Ігоря Ярмольського, бухгалтера сільської ради Світлану Дубровську та заступника керівника штабу «Придніпров’я» Ігоря Дорохіна. Суд задовільнив клопотання частково – не викликатимуть на допит Дорохіна, адже, на думку суду, це – передчасний крок.

Відтак, головуючий суддя Ярослав Артиш оголосив перерва у судовому засіданні до 24 квітня 14:10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
гнів Показати IP 4 Квітня 2017 17:14
Нехай Ярмольський вийде до 33 АТОвців, яким він роздав по куску голого поля і розкаже куди він подів гроші за землю, які обіцяв витратити на благоустрій. Думаю.вони йому подякують .
Суддя Показати IP 4 Квітня 2017 18:34
Ви що ід**ти, Ярмольський роздавав гектарами землі суддям, прокурорам,сбушникам,ментам , митникам, податківцям, щоб його не чіпали. В самого вілли в Іспанії за продані землі. То хто ж його посадить, ті ж самі його другани судді філюки та інше кодло з якими він творить свої чорні справи. Тільки суд лінча або божий суд. Іншої надії на справедливість немає
123 Показати IP 4 Квітня 2017 18:39
взагалі Ярмольський класний голова та людина хороша. таких би побільше.
Княгининівці до 123 Показати IP 4 Квітня 2017 20:08
Привіт ярмольський. Бог все бачить
для гнів Показати IP 4 Квітня 2017 18:49
Виходить благоустрій важливіший за допомогу яку надали для хлопців на Схід, ну да воюйте як хочте, нам головне БЛАГОУСТРІЙ на голому полі.
71 Показати IP 4 Квітня 2017 19:48
Які вілли в Іспанії?))) люди замість того щоб фігню тут писати ідіть робіть щось,весна,Пасха на носі,дивіться що у самих робиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus