USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Голова РДА затягує суд про розкрадання майна сільради під Луцьком?

25 Січня 2017 13:26
Голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський не прийшов на судове засідання у справі привласнення та розтрати майна Маяківської сільської ради, куди його викликали у якості свідка. Чиновник послався на те, що буцімто в цей час проводив колегію. Натомість громадські активісти стверджують, що таким чином посадовець затягує справу, мовляв, він сам до цього причетний.

Луцький міськрайонний суд 25-го січня розглядав справу щодо екс-касирки Маяківської сільської ради Луцького району Оксани Шумерук, яку підозрюють у розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Зауважимо, що тоді сільським головою Маяків, які зараз входять до Княгининівської ОТГ, був нинішній очільник РДА Ігор Ярмольський. Саме його, як свідка, і запросили на засідання. Втім, посадовець не з'явився.

Із цього приводу головуючий суддя Ярослав Артиш повідомив, що посадовець надіслав заяву, мовляв, у нього нарада з приводу організаційно-масових заходів.

«Від Ярмольського надійшла заява, де вказано, що 24-го січня він отримав повістку, але оскільки 25 січня відбувається колегія РДА Луцького району щодо організаційно-масових заходів, а він голова колегії, то він не зможе бути на засіданні й просить перенести розгляд справи», - розповів Артиш.

Такі відмови, на думку громадських активістів, яких зібралося чимало на засіданні суду, – є саботажем справи.

«Спочатку Ярмольський уникав вручення повістки: не відповідав на дзвінки, не відкривав вдома двері дільничому інспектору. Тому ми вчора заблокували йому виїзд з будинку о 7 ранку. Діватися вже нікуди було й він вийшов та отримав повістку.

А сьогодні не прийшов навмисне – затягує справу. Вони там у районі створили такий собі клан, роздавши землі під Луцьком прокурорам, суддям. У приватних розмовах Ярмольський розповідає, що був 20 років головою, в нього усе схвачено, і суду він не боїться. Секретарка його прикриває, бо надіється, що він її захистить. Тому потрібно, аби люди приходили й не боялися казати про порушення, щоб добитися справедливості», - закликає активіст громадської організації «Автомайдан Волинь» Олександр із позивним «18».

Не з'явилася на засідання й обвинувачена Оксана Шумерук. Її захисник Юрій Нечай каже, що телефоном жінка повідомила йому, що захворіла та перебуває на лікарняному.

Взявши до уваги всі обставини, суд вирішив відкласти розгляд справи, та призначити наступне засідання на 15 лютого. Окрім того, свідку справи Ігорю Ярмольському надішлють повторний виклик.

Зауважимо, якщо свідок не приходить на судове засідання без поважної причини, то до нього можуть застосувати примусовий привод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мда Показати IP 25 Січня 2017 13:38
звичайно що крав гроші ярмольський, а посилається на проведення колегії\ - повний ідо...тизм, прийде- отримає обвинувачення, причому досить важке, адже гроші за земельні ділянки він БРАВ, ща 8 ділянок має, а скільки мають ділянок його син та дочка, от вам революція гідності, пане порошенко, пане гунчику навіщо вам такі керівники, женіть їх в шию
Ма Показати IP 25 Січня 2017 14:23
А потім ще наглості вистачило розказувати, що всі статки нажив від Бога! Мало того, що корупціонер і злодій, то ще й богохульник і блюзнір!
Туніядцям Показати IP 25 Січня 2017 15:20
А ті, так звані активісти чому не на роботі? Робочий час. Паразити на здоровому тілі.
Лучанка Показати IP 26 Січня 2017 10:42
Хто ж посадить Голову Луцької райдержадміністрації Ігоря Ярмольського?Звичайно,винна касирка.ЇЇ і посадять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus