USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Хто на Волині контролює мисливські угіддя

26 Листопада 2014 18:00
Обласна рада не має безпосереднього впливу на недобросовісні мисливські господарства. Контролювати їх повинне управління лісомисливського господарства облдержадміністрації.

Під час 31 сесії облради депутати надали дозвіл на користування мисливськими угіддями підприємству «Вікінг». Під час прес-конференції голови облради Валентина Вітра 25 листопада у нього поцікавилися, чи контролює хто-небудь збереження популяції диких тварин в цих угіддях.

Зокрема, у нього запитали, яким чином можна буде оцінити роботу того чи іншого орендаря державних мисливських угідь, чи добросовісно він доглядає за ними, чи не зменшується популяція звірів, і хто має відповідати за зменшення державного ресурсу. Адже коли проводиться полювання, завжди є спокуса відстріляти більше, ніж дозволяють ліміти.

Як з’ясувалося, Волинська обласна рада лише погоджує дозвіл на користування угіддями. А сам дозвіл і ліцензію підприємства отримують у Державному агентстві лісового господарства в Києві.

«Нам приходять документи, нас ставлять перед фактом. Головне - погодження начальника управління лісового господарства. Саме вони погоджують, які віддають угіддя, які там є тварини. Вони підписують договір як мисливське господарство має вестися, узгоджують чисельність єгерів, лісників, і саме вони контролюють та відповідають за ведення мисливського господарства», - пояснює голова облради.

Так, укладання договору і контроль за його виконанням закріплений за відділом мисливського господарства управління ОДА. А в кожному господарстві, яке займається мисливством, має бути хоча б мінімальна кількість єгерів. Вони щороку подають звіти про популяцію тварин, і їх має перевіряти єгерська служба.

А ось безпосереднього впливу на користувачів мисливських угідь обласна рада не має. Лише управління лісомисливського господарства може подати проект рішення про розірвання договору з недобросовісними мисливськими товариствами.

До слова, волинські депутати припинили дію договору з ТзОВ «Олдан», яке користувалося мисливськими угіддями на Волині і відмовилося від виконання своїх обов’язків. Водночас підприємство завдало ще й збитків державі, стверджували депутати.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Звірівському лісомисливському господарстві браконьєри знищили трьох оленів, а голови забрали як трофеї. Працівники господарства кажуть, що до цього може бути причетним новий керівник господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
свідомий Показати IP 26 Листопада 2014 18:13
Волинський ліс ще довго відчуватиме на собі вплив лісівників-конокрадів Колісників. На жаль.
підказка Показати IP 26 Листопада 2014 18:33
Прості люди полюють заради м'яса, а заради трофеїв-голів - виключно вибрані. Тим більше в Звірові. Це були далеко не прості браконьєри, а ті, що точно знали, що їх не знайдуть і були впевнені в своїй безкарності. Вони ж і знали де олені, скільки їх... Система гнила і розстрілювати треба.
своя Показати IP 27 Листопада 2014 01:09
Та всі знають чия це робота. Я не думаю що новий директор,тільки прийшовши на посаду хотів би заробити таку репутацію. І не працівники господарства говорять,а конкретна одна працівниця гонить на Байду. Дурна баба і не боїться що й до неї черга дійде...
Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 08:40
Ще б в Каваса на Ковельщині забрали угіддя, ато скоро там тільки миші житимуть і кроти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus