USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Землю під будівництво у містах Волині не виділятимуть

5 Травня 2014 11:17
Якщо до кінця 2014 року населені пункти області не зроблять містобудівну документацію, то місцеві ради не зможуть виділяти землю державної або комунальної власності під забудову.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації сьогодні, 5 травня.

Зокрема, начальник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Юрій Казмірук повідомив, що всі міста обласного значення – Луцьк, Володимир-Волинський та Ковель, міста районного значення та 80% сіл мають генеральні плани. Однак ще один важливий містобудівний документ - план зонування - прийнятий лише в Луцьку. Усі наявні генеральні плани актуалізовані, тобто мають юридичну силу. Однак, не всі вони відповідають вимогам чинного законодавства, чимало цих документів розроблені на основі документів, прийнятих у 70-80 роках минулого століття і потребують коригування. Торік на містобудівну документацію з бюджетів різних рівнів витратили 1,8 мільйона гривень.

Посадовець нагадав, що місцеві ради, зокрема в інвестиційно привабливих районах, мають поспішити з розробкою містобудівної документації. Якщо вони не розроблять її до кінця 2014 року, то не матимуть змогу виділяти земельні ділянки під забудову. Адже з 1 січня 2015 року вступить у дію стаття 24 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заборони передачі користування земель з державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам.

«З 1 січня 2015 року території, не забезпечені містобудівною документацією, будуть позбавлені можливості їх планування та забудови. Тож зараз необхідно вишукувати будь-яку змогу на розробку містобудівної документації. Не буде містобудівної документації - не буде підстав виділяти земельні ділянки», - наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Начальнику містобува Показати IP 5 Травня 2014 11:28
Всі землі поділені, 10 разів перепродані, вчасно зреагували. Хочете приєднати села до міст? Зробіть дороги, проведіть комунікації за державні кошти, потім проведете нараду і похвалитесь тим, що зробили.
спостережливий Показати IP 5 Травня 2014 14:18
нчалаьнику містобува цілком вірно тільки дороги за міські кошти а не державні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus