USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Людей Порошенка звинувачують у «темниках»

10 Грудня 2016 21:00
Під час підготовки до з’їзду Української асоціації районних та обласних рад, який повинен відбутись в Києві 12 грудня, почали надходити "інструкції", в яких вказано, кого підтримувати на цьому заході.

Про це повідомляє Громадське Радіо.

Напередодні нардеп Сергій Власенко опублікував «доручення» — документ, який, за його інформацією, розсилали люди, близькі до президента України Петра Порошенка. Джерело «Громадського радіо» у місцевих органах влади повідомило, що доручення надходило з адміністрації президента.


Чинний голова Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, своєю чергою, зазначив, що лист надходив від людини на ім’я Ірина Рябошапко. Але сказати, де працює ця людина і будь-яку інформацію про неї Чернов не зміг.

Автори листа вимагали, щоб на з’їзд приїхали голови обласних і районних рад, які є представниками Блоку Петра Порошенка або інших лояльних партій. Також у «дорученні» є вимога, щоб делегати з’їзду підтримали кандидатуру голови Вінницької облради Анатолія Олійника на посаду президента Асоціації.

Чинний президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської облради Сергій Чернов у коментарі «Громадському радіо» підтвердив, що такі листи дійсно надходили в обласні адміністрації — про це йому повідомили представники місцевої влади з інших регіонів України. Він також підтвердив достовірність листа, який оприлюднив Сергій Власенко. Сергія Чернова спроба впливу на асоціацію з боку центральної влади обурила.

«На жаль, час „темників“ не пройшов. Виступаємо проти втручання у статутну діяльність і спроби тиску на представників асоціації з боку органів центральних органів влади. Бо це стало відомо з відкритих джерел, опубліковані темники, де мова йде про те, щоб зробили все, щоб ті, хто не лояльний до політичної партїї „Блок Петра Порошенка“, не могли поїхати на з’їзд. Це пряме втручання з боку … кого б це не було. І безумовно це не політика держави, держави, яка будує європейське майбутнє і сьогодні проводить активні реформи з децентралізації влади. Місцеве самоврядування не можна підкоряти якомусь політичному проекту», — каже Сергій Чернов.

Вказаного в документі голову Вінницької облради Анатолія Олійника Чернов характеризувати відмовляється.

«Я не буду характеризувати. Сьогодні усі керівники, які працюють в органах місцевого самоврядування, які обрані депутатами у першу чергу органів місцевого самоврядування у першу чергу — це достойні люди. Вони пройшли горнило виборів, їм довіряють люди. І тому безумовно любий обраний керівник — це керівник, якого треба поважати», — відповів Чернов.

Керівник головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента на прохання прокоментувати скандал відповів, що у нього вихідний.

«Чи не можу, у мене вихідний, я не знаю про це нічого», — сказав Жигулін і зажадав, щоб редакція надіслала йому інформаційний запит.

Інший представник Адміністрації президента України Володимир Горговенко на прохання прокоментувати розсилку доручення відповів наступне:

«Адміністрація президента нічого не розсилала. Більше того, «Батьківщина» підтримує сепаратиста», — зазначив Горковенко (Сергій Чернов раніше обирався в облраду за списками «Партії регіонів» — ред.).

Українська асоціація районних та обласних рад — громадська організація, створена в 1991 році. Її члени, представники місцевих органів влади, розробляють свої пропозиції щодо адміністративної реформи, а також, за статутом організації, повинні відстоювати інтереси місцевих органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
порошок Показати IP 10 Грудня 2016 21:10
ще гірше ніж було, верніть яника, кучму кого небуть, то хоч жити можна було
Анатоль_ Показати IP 10 Грудня 2016 21:52
Я від Порошенка в шоці, хоч і голосував за нього. Більше за нього не буду голосувати! Все, крапка!
Анонім Показати IP 10 Грудня 2016 21:58
С""ки позорні
Луцьк Показати IP 11 Грудня 2016 09:06
ХлопцІ Росія стає все ближче до нас .краще б з яник ом мирно ішли до Росії . Не помирало б скільки молодих людей . А так хоч ем чи ні Росія стукає до нас.
Анонім до Луцьк Показати IP 11 Грудня 2016 10:33
а до монголо-татар чи до турок не хочеш іти ? вони також колись стукали
свідомий до Луцьк Показати IP 11 Грудня 2016 10:37
При зміні політичного мікроклімату ті що кричали Європа перші будуть кричати Росія і з хлібом сіллю стрічати Путіна бо це люди пристосуваннці які завжди хочуть жити за чийсь рахунок якщо не виходить за рахунок чужинських грантів то живуть за рахунок своїх громадян паразитуючи на тілі знесиленого ними ж суспільства.Невірите подивіться як зростають статки крикунів "активістів" прихвостнів всіляких партійних вождів і кланів. А може вже досить оббивати чужі пороги і навязувати свою любов з надією на милостиню чергового "кумира". Може вже пора почати керуватись не гаслами чергового крикуна а розумом і чітким розрахунком і будувати відносини на взаємовигідних умовах лише з тими хто сприймає нас як повноцінного партнера. Багато країн які меньші за нашу і територіально і по населенню і по запасах корисних копалин та інших ресурсів досягли значного економічного успіху завдяки жорсткій і зваженій позиції та являються авторитетними гравцями в світовій геополітиці. Натомість мені соромно спостерігати за нашими чиновниками і суспільством які немов у гарячці продають національні інтереси задля досягнення сумнівних цілей. Щоб отримати право батрачити на пана ми вже скоро до кінця поховаємо власну промисловість залишимось без лісу і землі бо наймитам українцям вони виявляється і непотрібні. Їх більше цікавить безвіз і гамбургер замість чаруючої краси власної землі і запашного хліба на своєму столі.
Луцьк Показати IP 11 Грудня 2016 13:07
коментар було видалено
Луцьк Показати IP 11 Грудня 2016 13:10
Порошенко мусить відбити ті гроші які він вклав в майдан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus