USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Системи оповіщення: чи готовий Луцьк до надзвичайних ситуацій

9 Лютого 2015 19:00
Для обласного центру потрібно 25 електросирен, аби система оповіщення охопила все місто. Втім із 15 наявних працюють лише 7.

Нагадаємо, у Луцьку комплексно перевіряли системи оповіщення. Сигнали по радіо (сигналу «Увага всім!») та звучання електричних сирен відбулося з 14-ої до 15-ої години у вівторок, 3 лютого.

З цього приводу чимало лучан говорили, що не чули сигналу, а ті, які чули, не знали як діяти. Окрім того, опитані говорили, що не знають, де в місті є бомбосховища.

Про те, що не було чути сирен, читачі видання повідомили і у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини. Лучани говорили, що не працювало оповіщення в районі КРЗ й на Вишкові.

Ситуацію коментує для читачів ІА Волинські Новини начальник відділу моніторингу, зв’язку та оперативного чергування управління цивільного захисту Волинської ОДА Сергій Фоменко.

«На КРЗ немає електросирени, бо там, як усе приватизували, то сигнали оповіщення понищили й поки ми не можемо їх по-новому обладнати. А на Вишкові повинно було б чути, бо звук мав лунати із авіазаводу, хоча, можливості обмежені», – пояснює Сергій Фоменко.

З його слів, в Луцьку є 15 електричних сирен, з них працюють лише 7, а інші необхідно відремонтувати. Втім, каже працівник управління цивільного захисту Волинської ОДА, що для того, аби усе місто було охоплене системою оповіщення, необхідно встановити додатково ще 10 сирен.

«У нас є чимало таких проблемних зон по місту, адже сирени встановлювали ще у радянські часи, тоді місто було маленьким. А зараз місто розрослося, система оповіщення недооснащена. Усе це треба відновлювати, але зараз стосунки приватника із державою досить "натягнуті". Адже змусити бізнесмена щось робити, ще й за власний рахунок – це дуже важко», – пояснює Сергій Фоменко.

На запитання «хто має займатися ремонтом й встановлювати нові електричні сирени?», чиновник наголосив, що це - прерогатива міста Луцька. У зв’язку з цим, каже Сергій Фоменко, він завершує підготовку результатів комплексної перевірки, які оформлять відповідним актом, й потому будуть вживати практичні заходи щодо покращення системи оповіщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus