USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі безробітні стають водіями тролейбусів

12 Серпня 2014 11:30
Безробітні лучани проходять навчання з гарантованим працевлаштуванням. Однак таке навчання відбувається виключно під замовлення роботодавців.

Про це під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка повідомив директор міського центру зайнятості Едуард Неймарк.

Так, з його слів, у липні цього року розпочали профільне навчання за спеціальністю «водій тролейбуса» та «маляр» на базі навчального центру ДП «Автоскладальний завод №1» та ПАТ «АК «Богдан Моторс».

Загалом, професійним навчанням охоплено 717 безробітних обласного центру, з них 170 - проходили стажування на підприємствах міста.

Навчання здійснюється під замовлення роботодавців з урахуванням вимог ринку праці та перспектив розвитку міста, тож найчастіше, окрім вищезгаданих професій, лучани здобувають фах кухаря, продавця, бармена, манікюрника, перукаря, кравця, охоронника, електромонтажника та електрозварника.

Разом з тим, цього року навчалося 23 особи, яким виповнилось 45 років і страховий стаж яких становить не менше 15 років. Вони отримали ваучери на перепідготовку та підвищення кваліфікації.

«У сьогоднішніх соціально-економічних умовах забезпечення зайнятості населення є одним із визначальних факторів, який дозволяє зменшити соціальну напругу в суспільстві та сприяє розвитку людини як особистості. Зайнята особа скеровує власний трудовий потенціал на створення суспільно-корисних продуктів, що, своєю чергою, відображається на економічному, демографічному та криміногенному становищі у місті», - підкреслив очільник центру зайнятості.

Варто додати, що, згідно зі статистикою, у січні - липні 2014 року працевлаштували 4 181 лучанина, із них 1 679 - абсолютно безробітні.

До громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучили 412 безробітних. Роботи тимчасового характеру організовувались на підприємствах переробної промисловості, оптової торгівлі, транспорту та будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus