USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькрада ухвалила зміни до міського бюджету

23 Липня 2014 14:26
Майже три мільйони гривень спрямують на заходи з економії газу. Тим часом без каналізування залишаться мікрорайони Вересневе та Малоомелянівський.

Питання щодо внесення змін до міського бюджету розглянули під час 62-ї сесії Луцькради 23 липня.

Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова, 2 802 500 гривень спрямують на поповнення статутного фонду ДКП «Луцьктепло» для проведення заходів з економії газу. Оскільки, відповідно до рішення Кабміну, місту доведеться зменшити споживання газу на 30%, кошти для цього шукали, знімаючи фінансування багатьох важливих для міста об’єктів.

Так, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич запитала у міського голови Миколи Романюка, наскільки доцільним є зняття коштів, запланованих на будівництво мереж господарсько-побутової каналізації мікрорайонів Вересневе та Малоомелянівський. Микола Романюк відповів, що коштів для реконструкції мереж у бюджеті все одно було недостатньо, адже 200 тисяч гривень – надто мала сума.

З його слів, для каналізування Вересневого потрібно 17,8 мільйона гривень, а 8,7 мільйона - для будівництва каналізації Малоомелянівського мікрорайону. Проекти, що передбачали співфінансування, наразі - нереальні. Для того, щоб знайти кошти для економії газу, довелося також знімати фінансування, заплановане для ремонту ДНЗ № 25.

Проти спрямування коштів для ДКП «Луцьктепло» виступив і член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. З його слів, об'єкти, з яких зніматимуть кошти, не обговорювалися достатньо. Однак пропозицію депутата колеги не підтримали.

Микола Романюк повідомив, що спочатку планувалася економія споживання газу на 10%, однак, вчора надійшов протокол засідання Кабміну, що вимагає 30% економії. З його слів, це, можливо, не остаточна цифра, адже невідомо, у якому стані Україна буде на початку зими.

Ухваливши зміни до міського бюджету, обранці луцької громади спрямували майже три мільйони гривень на заходи для економії споживання газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читач Показати IP 23 Липня 2014 14:32
А романюку не забули надати ще одну надбавку ? Бо з голоду вже пухне.
SSSSSSSF Показати IP 23 Липня 2014 17:25
Луцьктепло шантажує і владу і людей
АПРО Показати IP 23 Липня 2014 17:29
Два депутати від фонду Палиці внесли пропозиції. Цих людей явно не можна запідозрювати у непродуманності пропозицій. Вони допомагають Луччанам своїми фінансами і можуть проаналізувати доцільність використання грошей громади. Дивно, що недослухалися до них.
Лучанин Показати IP 23 Липня 2014 21:30
А скільки депутатів-бютівців голосують так як каже романюк на чолі з василевським, який отримує зарплату з луцьктепло, нічого там не робить, тільки лобіює питання про відмиавння грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus