USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МВФ зробив заяву щодо підвищення пенсійного віку в Україні

22 Квітня 2017 19:31
Підвищення пенсійного віку є критично важливим для продовження співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє телеканал 24.

"Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність. Таким чином, так, підвищення низького віку виходу на пенсію, підвищення ефективного пенсійного віку – критично важливо", – заявив Томсен.

Він також додав, що це питання, щодо якого відбуваються дискусії в контексті наступного перегляду співпраці з Україною. За його словами, пенсійна реформа була частиною програми співпраці України і Фонду від самого її початку, і кілька разів відкладалася.

"Україна має серйозні проблеми з пенсійною системою. Я думаю, що це другий за розміром дефіцит пенсійного фонду в світі. В Україні дуже велика кількість пенсіонерів по відношенню до кількості людей, які сплачують внески у пенсійний фонд, це співвідношення 1 до 1", – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Корінний лучанин Показати IP 22 Квітня 2017 20:52
Причина дуже- дуже низьких пенсій в УКРАЇНІ криється не стільки в інфляції, скільки в ДУРНІЙ МЕТОДИЦІ НАРАХУВАННЯ ПЕНСІЙ - це те чого ПОЛ ТОМСЕН не второпав, або не розуміє.В УКРАЇНІ заговорили про пенсійну реформу ще на початку 90-х, говорили і про НЕДЕРЖАВНІ накопичувальні фонди пенсійного страхування і т.д. Але , говорячи словами пісні "СКРЯБІНА","ГОВОРИЛИ І КУРИЛИ, і КУРИЛИ й ГОВОРИЛИ..." і далі діло не зробили! Відрахування на соціальну пенсію були смішні та мізерні. То що можна було наскладати? А по друге, як людям зі стажем 30-40 років понараховували мізерні пенсії? Лікарям, педагогам, інженерам ,службовцям(в т.ч. і держ.) понараховували майже мінімалку 1200грн. І оце після так званої пенсійної реформи 2011р. Моя знайома ,лікар -терапевт за фахом, пропрацювавши в поліклініці пішла на пенсію отримуючи 1240грн. То нехай ПОЛ ТОМСЕН скаже , який лікар там же у ЄС отримує подібну мінімалку? Це є просто ЗНУЩАННЯ НАД ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ!!! ТРЕБА було тоді у 2011році чи приміром зараз це зробити, урівняти всі пенсії до рівня 3000-5000грн - це для тих пенсіонерів, які вже зараз на пенсії !!! Для них накопичувальна система не світить, ці люди своє ЗАСЛУЖИЛИ, вони будували УКРАЇНУ, створювали економіку, а нинішнє покоління прийшло на готове та розікрали все набудоване старшим поколінням!!!
Луцьк Показати IP 22 Квітня 2017 21:25
Пацієнт скоріше мертвий, аніж живий. Якщо МВФ буде постійно диктувати свої умови, а ВЛАДА (за те, щоб ще трохи урвати собі часу на позичене) накидатиме ярмо на, і без того, бідний народ - все закінчиться дуже плачевно. І все до того йде, навіть не йде, а біжить... Як тільки відкриється "ринок" землі - у нас нічого не залишиться взагалі!
Andrew Показати IP 22 Квітня 2017 21:47
Ще до вище написаного додам, що і середня протяжність життя у нас набагато менша. Більшість не доживе до тієї пенсії.
Анонім Показати IP 22 Квітня 2017 22:27
це є пасивний шлях вирішення проблеми, який рано чи пізно заведе в тупик , бо кардинально проблему не вирішить. активний шлях - стимулювання розвитку економіки, створення робочих місць, а отже збільшення відрахувань до ПФ. але для того треба клепку мати, а не злодійські руки
Sergij Показати IP 22 Квітня 2017 22:56
Молоді спеціалісти, які закінчують ВУЗи мають шукати роботу в Польші, або їздити на сезонні заробітки в Москву чи куди-інде, бо пенсіонери, засинаючи за столом, викладають в школі, випускаючи термометра з рук, сидять в лікарні, просто дрімають в різноманітних кабінетах. МВФ-нафіг!
Анонім до Sergij Показати IP 24 Квітня 2017 16:25
я знаю інше - молоді закінчать якусь бурсу, ліниві, досвіду - нуль, знань так само, а амбіцій - як у випускника Оксфорда і топ-менеджера корпорації
свідомий Показати IP 22 Квітня 2017 22:56
Слава гідним щеневмерликам. Вітаю з черговим миздобули. Зараз на пенсію будуть йти покоління на долю яких випав Чорнобиль, 90-ті, з невиплатами зарплат, безробіттям, поневіряннями по заробітках. Ті, що вже пили не якісні радянські сітро, байкал, соки молоко кефіри та їли якісні рибні консерви, мясні і хлібні продукти, а покоління жуйок, юпі й кокаколи, ножок буша, польських бочків і гмо. Ці людини не доживають і до існуючого пенсійного віку. Просто запитайте у будь-якої людини, яка йде в цьму році на пенсію, скільки її однокласників ще лишилось в живих і дочекалось пенсій і ви зрозумієте всю жахливість реальної картини. Дякую за чергове покращення.
свідонутий до свідомий Показати IP 24 Квітня 2017 10:43
я на пенсію вийшов недавно. померло 3 однокласники з причин, не повязаних із якістю життя. ти краще порахуй молодь, яка не просихає в кабаках, для якої є нормою не випускати з рук пляшку з пивом і яку не заженеш до роботи, бо тато з мамою утримують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus