USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На командування 51-ї бригади відкрили провадження

28 Квітня 2016 10:59
Кримінальні провадження щодо волинських бійців за самовільне залишення військової частини, де дислокувалась колишня 51 бригада, прокуратура відкривала на вимогу командування військових частин. Нині прокуратура розслідує дії цього ж керівництва за статтею «Недбале ставлення до військової служби».

Про це йшлося під час брифінгу військового прокурора Луцького гарнізону Євгена Давидова щодо розслідування кримінальних проваджень відносно бійців 51 бригади на предмет самовільного залишення військової частини, а також щодо бездіяльності командування частини.

Згідно з інформацією військової прокуратури, всього проти бійців 51-ї бригади відкрили 700 проваджень. По 220 з них є вирок або ухвала суду, 150 справ закрили. Відтак, ще по 300 матеріалах триває слідство.
Євген Давидов наполягає, що провадження про самовільне залишення частини військова прокуратура відкривала за повідомленням командування військових частин.

Разом з тим зазначає, що до бійців, які добровільно з’являються у військову прокуратуру для з’ясування обставин, жодних претензій не виставляють. Інформацію щодо таких осіб вже розмістили на сайті волинської військової прокуратури.

У грудні 2015 року прокуратура скерувала запит до військової частини, бо встановила, що чимало бійців до списку дезертирів включили помилково. Адже в той час чимало з них були на лікуванні чи проходили службу в інших частинах. «У таких випадках військова прокуратура приймала рішення закривати провадження», - каже Давидов.

У прокуратурі зазначають, що 25 квітня 2016 року внесли інформацію в ЄРДС щодо командування Володимир-Волинської військової частини за частиною 1 статті 425 «Недбале ставлення до військової служби». Адже ті, згідно з інформацією правозахисників, не могли забезпечити бійців ні їжею, ні умовами перебування в частині. Відтак, їх розпустили по домівках, наказавши «бути на телефоні», після чого на них почали заводити справи за самовільне залишення частини.
Зі слів Давидова, прокуратура встановлює, хто вів облік військовослужбовців, кому доповідали, хто підписував повідомлення про СЗЧ та на підставі яких документів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, адвокат Василь Нагорний просить підтримати бійців у суді Володимира-Волинського. З його слів, суд відбувся у середу, 27 квітня (5 бійців), та буде у п’ятницю, 29 квітня (2 бійці). «По усіх бійцях будуть подаватися клопотання про закриття справ.

Нагадаємо, хлопцям, які пройшли пекло війни, поранення, полон, інкримінують самовільне залишення військової частини (СЗЧ) після повернення з зони АТО у Володимир-Волинський», - повідомляв він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus