USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцьких медзакладах чекатимуть демобілізованих вояків

18 Березня 2015 08:14
Стати не просто сімейним лікарем, а психотерапевтом для демобілізованих учасників АТО – таку мету поставили перед лікарями міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства міської ради 17 березня.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель, практично кожен з демобілізованих військових потребуватиме реабілітації. Насамперед – психологічної. Першими з медиків, фактично, з ними зустрічатимуться сімейні лікарі. Відтак, вони мають бути чутливими психологами демобілізованим військовослужбовцям.

До слова. Управління охорони здоров’я розробило міні-довідники про фітнес-центри, психологічні центри, де вони можуть отримати допомогу щодо реабілітації. Однак, каже він, поки що в ці заклади військовослужбовці мало звертаються.

Психологічна реабілітація бійців, з його слів, проходить на базі фахівців психлікарні та кафедри психології СНУ. Щодо фізичної реабілітації, то після військового госпіталю, вони можуть звертатися в госпіталь інвалідів війни.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕАБІЛІТАЦІЯ ДЛЯ ВОЛИНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ: КОМАНДУВАННЯ НЕ БАЧИТЬ ПОТРЕБИ

Нагадаємо, Президент України анонсував на 18 березня масштабну демобілізацію. На Волині очікують 3 тисячі таких чоловіків. А Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. В облдержадміністрації вже заговорили про розробку комплексної обласної програми підтримки демобілізованих, аби не допустити повторення «афганського синдрому».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus