USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «прикриють» корупційні схеми з ПДВ

11 Серпня 2014 13:01
Корупційні схеми з ПДВ мають припинити своє існування з наступного року, - повідомляють у прес-службі Головного управління Міндоходів Волині.

Нова система електронного адміністрування податку на додану вартість, що почне діяти з 1 січня 2015 року, повністю нівелює корупційну складову в адмініструванні цього податку та стане системним рішенням для ліквідації «податкових ям» та інших махінацій.

«Електронне адміністрування ПДВ стане важливою складовою нової системи оподаткування в нашій країні. Його безумовним позитивом є зменшення тиску на бізнес-середовище та виключення з процесу людського фактора, як основного чинника корупції при адмініструванні цього важливого бюджетоутворюючого податку. Саме тому прийняті новації слугуватимуть для забезпечення ефективного захисту процесу наповнення державного бюджету та ліквідації шахрайських схем, як-то формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету»,- підкреслив Віталій Чуй.

Зі слів керівника ГУ відомства на Волині, за допомогою системи електронного адміністрування планують забезпечити відповідність сум нарахованого та сплаченого ПДВ, оскільки суми ПДВ від доданої вартості гарантуються грошовими коштами. При цьому обігові кошти платників ПДВ відволікаються мінімально.

Важливо, що система електронного адміністрування ПДВ буде складатися з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів.

Виконувач обов'язків начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Віталій Чуй наголосив, що вже із наступного року бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та інвесторам в автоматичному режимі здійснюватиметься на місяць раніше, ніж зараз.

«Переконаний, що завдяки можливостям електронного адміністрування ПДВ сумлінний бізнес та податкові ревізори не витрачатимуть зайвого часу на перевірки та звірки по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера», - підсумував Віталій Чуй.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ПДВ Показати IP 11 Серпня 2014 13:03
)))хто ще не встиг є час до кінця року)))
ілля Показати IP 11 Серпня 2014 13:06
а хто вірить в це? вони напевне найдуть інші способи займатись тою корупцією а то за які ши-ши будуть ходити в сауни і їздити на автівках бізнес класу? але хочеться вірити що влада візьметься за них
123 Показати IP 11 Серпня 2014 15:07
Яка цікава новина! Та це роками триває. Краще оприлюдніть схему, про яку всі знають.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2014 15:41
Треба буде придумувати нові схеми,аяяй цеж осносний дохід "КОНТИНІУМА" що ж вони будуть робити!
Волинь Показати IP 11 Серпня 2014 16:44
Податківці скоро поздихають, бо їм перестануть носити відкати за повернення ПДВ. А розмір відкату озвучив Зеленський на всю Україну 25 %. Ось з чого починав Азаров, а потім пасся Катеринчук, а потім інші попереднікі.
Волинь Показати IP 11 Серпня 2014 16:46
Континіум у Луцьку заніс найбільше чемоданів по поверненню ПДВ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus