USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині незаконно обробляють тисячі гектарів

14 Березня 2014 07:00
В аграрній сфері діють складні механізми з корупційними схемами, що не дає фермерам можливості 100% працювати в законодавчому полі. Про це заявив волинський аграрій, депутат обласної ради Валерій Діброва.

Таку інформацію він озвучив під час наради з питань організації весняно-польових робіт у 2014-му році в ОДА.

«Усі ми аграрії маємо проблеми з неналежним оформленням документів. Загалом на Волині 10-12 тисяч гектарів землі обробляють без правовстановлюючих паперів. Господарі засівають, збирають, платять податки і орендну плату, але над кожним з нас висить меч порушника закону. Ми мусимо ці землі узаконювати, але держава має дати нам чіткий механізм цього узаконення», - каже голова ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва.

Такі труднощі призводять до того, наголошує аграрій, що з 1-го лютого, як «риба об лід» він намагається зареєструвати усі землі, які обробляє, а на сьогоднішній день вдалося оформити лише 10%.

«Ми не можемо чекати, допоки будуть документи, поле не чекає, весна теж, ми мусимо працювати. От і виходить, що ми працюємо поза законом, а що тоді робити!? Колись 16 аркушів подавали для реєстрації землі, а зараз 60. Такі проблеми почалися 2-3 роки тому. Державна реєстраційна служба працює по корупційних схемах. Наприклад, зараз їм треба давати більше 100 гривень за витяг, але навіщо це!? На договорі оренди ставиться їх печатка, це все корупція», - наголошує Валерій Діброва.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт сказав, щоб до нього з цими питаннями звернутися письмово.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко додав, що про ці проблеми у сільському господарстві він уже доповів у Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
333 Показати IP 14 Березня 2014 07:42
Проблема не у землі, а у реєстраційній службі. Навіщо було створювати ще одну службу для викачування грошей, хоча говорили що ця служба тільки піде на користь людям замість БТІ. У цій службі вже встановлено свої тарифи і свої механізми викачування з людей грошей. Особисто знаю що робиться в Луцькій, Ковельській та Горохівській службі. Цих керівників міняти треба в першу чергу, так як вони були поставлені при попередньому режимі і з певною метою.
павло Показати IP 14 Березня 2014 08:01
для чого було забирати функцію реєстрації в земельного відділу!????Було добре а зробили, як кажуть "Ще КРАЩЕ". Це добре коли пай має розмір кілька гектарів і його зареєструвати коштує кілька сотень гривень, а є господарства які орендують земельні частки паї розміром 0,3 га чи щось подібне, бо були дибілуваті розпайовщики що розбивали 1 га на три частини і тепер треба за один гектар платити три рази за реєстрацію!
333 до павло Показати IP 14 Березня 2014 08:25
В однакових умовах перебуває той у кого 0.5 га, та той у кого 50 га. тобто треба платити однаково і то при умові, як ти кажеш, що ці 0.5 га не розбиті на три частини.
пятидні Показати IP 14 Березня 2014 08:39
Нехай Діброва прозоро працює.
Українець Показати IP 14 Березня 2014 10:20
Руслан Миколайович Хомич взяв у Доросинях в оренду землю але також на ліво бо він обробляючи понад 200 гектарів всього лиш приватрий підприємець і сплачує єдиний податок так само як ті хто трусами торгує. http://visnyk.lutsk.ua/2011/06/01/11931/, http://vidomosti-ua.com/newspaper/42650, Уявляєте скільки сот тонн чоловік продає продукції яку перебирають найняті за 100 гривень в день полішуки , але в нього все схвачено офіційно в нього ніхто не працює , землю офіційно в оренду не оформляє він же народ.Він самий чесний і порядний і ви хочете щоб люди повірили в нову владу Хомичу було і при старій не погано а тепер стане ще краще бо чоловік гроші на майдан збирав і продукти по людях.Виходить що нові люди в органах управління ще КРАЩІ за ПАПЕРЕДНИКІВ. Сором брехливим заявам
Степан до Українець Показати IP 14 Березня 2014 11:19
Йому можна - друг Собуцького!
Z до Українець Показати IP 14 Березня 2014 20:25
Цей Хомич - ким він себе уявляє??? Він навіть коли возить людей відпочивати в Карпати щороку - то і там бабло стриже, тупо крисятнічає, хєров вчитель, недоумок! Проти Еріка (Голандця) пре, типу мол йому дихати неможливо через його господарство. Та тобі до Еріка, Русланчику, як Собуцькому до Карпюка - в Еріка все "чін-чінарем" - договора оренди заключені, зареєстровані, люди офіційно працевлаштовані, податкова складова бізнесу - дзеркально чиста, орендна плата - вчасно і зі сплатою податку на прибуток, а у Хомича мета - РУЙНАЦІЯ!!! Зруйнував СВК "Батьківщину", старається скотинонька зруйнувати Еріка і вже район Рожищенський РУЙНУЄ!.. Недовго тобі такою дуркою страдати, ПАДЛЮКО!!!
1221 Показати IP 14 Березня 2014 10:29
А Горбенко вже за доїльні апарати забув купили з Люлькою оптом по 2 тисячі в києві а прдали селянам по 4, 5 тисяч вже карпюка немає то можна розказувати який чесний
диво Показати IP 14 Березня 2014 11:45
на діброві шапка горить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus