USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині продадуть одну недобудовану школу, щоб звести іншу

8 Грудня 2015 10:38
«Умілі» господарі так нахазяйнували в Іваничівському районі, що двічі бралися за реалізацію нових об’єктів з будівництва школи, але жодного до пуття не довели. Тепер в селі Гряди пустують котловани, стоять незавершені будівлі, а діти туляться у дві зміни в старенькій школі, першачки – в переобладнаній сільській хаті.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 7-го грудня 2015-го року.

Як розповідає директор, школу звели у 1961-му році, а сьогодні вона одна на 4 села.

«У нас в школі навчається 171 дитина, і їхня кількість щороку збільшується. Така як у нас – лише одна школа на весь район, де діти навчаються у дві зміни з 8:00 ранку до 20:00 години вечора. Окрім цього, у нас є ще два класи з малими школяриками, які знаходяться не в основному приміщенні, а в сільській хаті через дорогу, в якій жив колись директор. До слова, ми її переобладнали. Спочатку закладали капсулу на нове будівництво, яке завершити не вдалося, потім ухвалили новий проект, аби розширити існуюче приміщення поруч. Отож, вирили котлован, і все «заглохло», – розповідає Володимир Томчук.

Він же додає, що перше незавершене будівництво знаходиться посеред села, й туди малі діти бігають гратися, а це небезпечно для їхнього життя і здоров’я.

З цього приводу губернатор повідомив, що цей об’єкт завершувати не будуть, якщо не долучиться до цього район та сільрада.

«У нас в області подібних незавершених будівництв на 450 мільйонів гривень. Тому тут потрібно співфінансування району, сільради, якщо вони в ньому будуть зацікавлені, тоді й долучиться область. Адже інтерес повинен бути в усіх сторін, і в першу чергу сільського голови, тому він повинен це питання ініціювати», – наголосив Гунчик.

Представник батьківського колективу Василь Квасневський запропонував продати перший недобудований об’єкт, а отримані кошти спрямувати на школу, як інвестицію від села, мовляв, цю ідею підтримує більшість односельчан.

Так, мешканці Іваничівського району домовилися про спільну зустріч губернатора, голови району та сільради, аби дійти згоди щодо продажу довгобуду та фінансування будівництва школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 8 Грудня 2015 11:21
На школу села Житнівка Виділили 20 мільйонів. У селі проживає 450 жителів.
007 Показати IP 8 Грудня 2015 11:28
Журналісти, Ви хоч пишіть повністю: Директор школи Володимир Томчук.
124--- Показати IP 8 Грудня 2015 19:52
освітяни гарно грошикі одмивають...
77 Показати IP 9 Грудня 2015 18:29
Особисто я підтримую пана Квасневського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus