USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Обама був «сильно вражений» від зустрічі з Порошенком

4 Червня 2014 14:14
Президент США Барак Обама назвав обрання Петра Порошенка президентом України мудрим вибором народу в складні часи та запевнив у підтримці його американською владою.

Про це він заявив сьогодні після близько годинної зустрічі з Порошенком у Варшаві, - повідомляє «УНІАН».

«Український народ зробив мудрий вибір, обравши того, хто зможе провести їх через складний період. США будуть підтримувати прагнення українського народу не лише найближчі дні чи тижні, але й роки», - заявив Обама.

Він також відзначив, що результати позачергових президентських виборів 25 травня продемонстрували прагнення більшості громадян України стати частиною Західного світу.

«Вибори Петра Порошенка президентом засвідчили, що українці відкинули насилля, корупцію та хочуть самостійно визначати своє майбутнє: важко працювати, займатися самоосвітою, аби досягти успіху», - сказав Обама, зазначивши, що новообраний президент уособлює ці прагнення.

Президент США повідомив, що під час розмови з Порошенком обговорив плани з мирного врегулювання ситуації в Україні, питання енергетичної безпеки, зокрема, зменшення залежності від поставок газу з Російської Федерації, створення прозорої системи державного управління та економічного розвитку України.

Обама відзначив, що був «сильно вражений» баченням Порошенка, як треба розвивати українську економіку, звернувши увагу на те, що він має за плечима багатолітній досвід праці у бізнесі.

Обама також назвав дуже важливим підтримку Західного світу нового президента України з тим, аби добитися від Російської Федерації припинити підтримувати сепаратистів у східних регіонах країни.

Своєю чергою Порошенко подякував Обамі та американському народу за підтримку України, відзначивши особливо несприйняття Заходом агресії Росії проти українців та незаконне приєднання Криму.

«Хочу подякувати за підтримку США українських ініціатив в енергетичній сфері, дуже задоволений з нашої співпраці у сфері протидії корупції, що дуже важливо для нас. Ми дякуємо за демонстрацію солідарності з Україною», - сказав переможець президентських виборів, який буде офіційно інавгурований на цю посаду 7 червня.

Крім цього, Петро Порошенко і Барак Обама напередодні взяли участь в урочистій вечері з нагоди вручення премії «Солідарність», якою нагородили лідера кримських татар Мустафу Джемілєва.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час вручення премії Мустафі Джемілєву Петро Порошенко заявив, що Україна поверне Крим.

Нагадаємо, Порошенко 3-4 червня перебуває з візитом у Польщі, де бере участь у відзначені 25-ї річниці перших частково вільних виборів до польського парламенту, котрі стали переломним моментом для повалення комуністичного режиму в країні та початку ринкових і демократичних реформ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
давид Показати IP 4 Червня 2014 15:08
да мудрий але чомусь тільки для магнатів і олігархів а проблеми простих людей йому нецікаві
щей до давид Показати IP 4 Червня 2014 15:36
щей не до всіх "магнатів і олігархів", а тільки до единоплеменників...
зюзю до давид Показати IP 4 Червня 2014 22:37
давид ти типовий маргинал! думай читай аналізуй і будеш знати що кому цікаво а що ні!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Червня 2014 16:34
НЕ ВСТИГЛИ ПРОВЕСТИ ІНАВГУРАЦІЮ, А ХРЮКАЛКИ-ТРОЛІ ВЖЕ ТУТ ЯК ТУТ
Петро до НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Червня 2014 18:20
Блін, розкажіть вже нарешті де дають гроші за коментарі. І що для цього треба. Кажуть що на цьому заробляють якісь "тролі". Скажіть хоч одного. Може поділиться секретом.
не Юля до НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Червня 2014 22:35
100% наша українська душа - Всі погані!
декстер до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Червня 2014 03:38
на пиво хватило
нестримний Показати IP 4 Червня 2014 16:46
Як всі вміють критикувати...дайте президенту рік часу для роботи а тоді і запитаєте про результат ..хоч на майдані хоч в інтернеті...
не Юля до нестримний Показати IP 4 Червня 2014 22:39
підтримую!!
екскурсовод Показати IP 4 Червня 2014 17:19
Канфеткі тепер будуть продаватись в Америці.
Лучанин Показати IP 4 Червня 2014 17:30
Виборці України віддали за Порошенка більше голосів, ніж за решту 20 кандидатів, бо люди бачили, коли Турчинов, Тягнибок, Луценко та інші яструби закликали до силового захвату влади, Порошенко вже 1 грудня минулого року перед розлюченими мітингувальниками закликав до рішучих, але мирних протестів проти Януковича; Коли розгорівся сепаратизм в Криму єдиний з пролітиків, хто поїхав з ризиком для життя в Крим, був Порошенко. Тому виборці і оцінили позитивно його на найвищу посаду в державі. Дай Бог йому відновити мир, спокій, цілісність нашої держави!
віра до Лучанин Показати IP 4 Червня 2014 20:27
Розумні слова!Прочитайте!Подумайте. Людину тільки вибрали, чого ж ви вже ла ла. Такі всі провидці чи що. А ,зрешту, люди вже підняли голови, як щось буде не так, повстануть.так що майте стримання.
надежда до віра Показати IP 5 Червня 2014 01:21
сколько личных денег поставишь на повстання и стрымання вира не в з
Анонім до надежда Показати IP 5 Червня 2014 07:50
Вчи украінську моау, тобі не завадить!!!
титушко до Лучанин Показати IP 5 Червня 2014 01:17
интересно т****х лечать или все таки проблема родителей
марушка до титушко Показати IP 5 Червня 2014 06:37
Тебе вже ніхто не вилікуе
до нелучанина Показати IP 4 Червня 2014 17:59
Давид написав правду і я з ним згідна на 100% і причім тут інавгурація. що почуе простий народ ні і іхні проблеми.
3322 Показати IP 4 Червня 2014 19:15
коментар було видалено
Українка Показати IP 5 Червня 2014 10:58
А може всім нам українцям потрібно бути дружнішими, добрішими один до одного, не заздрити один одному. І контролювати владу на місцях . Не давати хабарів і не брати хабарів. Виконувати 10 заповідей Божих. Все минає, гріх зостається. Не продаватися за 200-500 грн за якісь дурні вчинки. Не виконувати дурних вказівок. Думати головою, як щось не так робити. Працювати , працвати, працювати потрібно. Ніхто , крім нас самих нам не допоможе. Менше пити горілку потрібно і святкувати цілий рік без причин. Будьмо мудрими і дружніми - нарешті. В Польші зрозуміли , що від них самих залежить їхнє майбутнє. А які вони були не так давно.
Українка Показати IP 5 Червня 2014 13:11
Хотіла б знати як захищають Україну сини народних депутатів, політиків- патріотів великих наших. 23 роки, які щебечуть про любов до Батьківщини. В яких воєних частинах проходили чи проходять строкову службу їх діти. Чим вони можуть похвалитися???? Сину Турчинова - 20 років, сину Порошенка - 29 років і т.д. Похваліться наші народні обранці- ділами , вчинками своїми. Дуже добре красти в Україні, а віддихати, лікуватись, купляти машини і нерухомість, вчити дітей по усьому світу. Все таємне стає явним. Все минає, гріх зостається. Обманом далеко не зайдете. Коли у нас вже буде влада думати про народ???? Скільки потрібно ще десятиліть, століть , щоб був мудрий, чесний народний Президент, гетьман , щоб не зрадив 46 мільйонів українського народу ???? А ми українці переживаймо душею і серцем один за одного, підтримуймо один одного. У нас зараз одна біда на всіх- війна. Боже спаси і сохрани Україну і її людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus