USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Облрада не хоче «віддавати» звання Клімчуку

18 Грудня 2013 14:17
Започаткувати відзнаку «Добродій Волині» мають намір в облраді. Згідно із задумом її вручатимуть або Володимир Войтович, або ж очільник області Борис Клімчук. Щоправда, така ідея сподобалась не всім, мовляв, "ми як обласна рада встановлюємо це звання, то чого голова облдержадміністрації має її вручати, ми що під нього працюємо?!"

Так, щодо цього звання дискутували депутати обласної ради під час засідання постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації.

Запровадити його запропонували раніше. під час заходів до 70 річниці Волинської трагедії. Цільова аудиторія – люди, які допомагали вберегти життя іншим. Відзнака згідно з задумом мала б не тільки увіковічнити пам’ять, а й покращити стосунки між українським і польським народами.



Зауважимо, у Проекті Положення про присвоєння звання «Добродій Волині» написано: «Подання про присвоєння звання «Добродій Волині» вноситься на розгляд обласної ради її головою, або головою обласної державної адміністрації». Однак надання таких повноважень виконавчій гілці влади, а саме очільнику області Борису Клімчуку, не сподобалось депутату облради Валентині Бліновій. Вона зазначила, що звання, по суті, дублює положення про «Почесного громадянина Волині», проте чимало пунктів недоопрацьовані:
«Ми як обласна рада встановлюємо це звання, то чому голова облдержадміністрації має її вручати, ми що під нього працюємо?!».


Додамо, відзнака мала вручатися двічі в рік. Сьогодні претендентів є 14, це - люди поважного віку, яким по 90 років. Проблема в тому, що відповідно до такого плану, коли звання присвоювалося б протягом 7 років, не всі змогли б його дочекатися.

Згідно з проектом, «Добродій Волині» може вручатися і громадянам Польщі. Голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко наголосив, щоб не бути посміховиськом, документ треба доопрацювати. Його думку підтримали й інші члени комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
оксана Показати IP 18 Грудня 2013 14:43
коментар було видалено
маруся Показати IP 18 Грудня 2013 16:49
Якщо встановлювати відзнаку "Добродій Волині", то конче необхідна і відзнака "Злодій Волині"))) Батьківщина має знати своїх героїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus