USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Омелянівські ставки в Луцьку можуть облагородити, як Теремнівські

3 Вересня 2014 19:00
Міська рада готуватиметься до розробки проектно-кошторисної документації з розчищення заплав Омелянівки, аби до бюджету 2015 року включили кошти на проектну документацію.

Відповідне протокольне доручення дав Луцький міський голова Микола Романюк під час засідання міськвиконкому сьогодні, 3 вересня.

Зокрема, секретар міської ради Сергій Григоренко розповів, що до нього звернулися мешканці обласного центру і розповіли, що «несвідомі лучани викидають сміття на березі Омелянівських ставків. Зокрема, йдеться про ділянку за мостом на вулиці Ковельській. Тому він попросив керівника ЖКП №2 Володимира Рижука подивитися, чи можна встановити там контейнер. Адже містяни викидають сміття просто на землю. Натомість Володимир Рижук зазначив, що сміття з цієї ділянки доводиться вивозити постійно.

Свого часу, розповів Сергій Григоренко, лучани приходили на це місце покупатися, але вже кілька років заплави Омелянівки перетворилися на болото. Він припустив, що там можна було б в перспективі облаштувати місця для відпочинку лучан - на зразок Теремнівського ставка.

Нагадаємо, роботи з розчищення Теремнівських ставків завершилися. За цей час ставок розчистили від мулу, поглибили дно, розширили площу водного дзеркала. Також здійснили капітальний ремонт мосту і встановили спеціальний пристрій для регулювання рівня води у ставку. На дамбі влаштували монолітні плини, шлюзову камеру, відкрили, укріпили русло річки під мостом, реконструювали шлюз та встановили шандори, перильні огорожі оглядового майданчика.

Міський голова Микола Романюк запропонував дати протокольне доручення підрозділам міськради підготуватися до розробки проекту благоустрою Омелянівки, аби витрати на проектну документацію можна було включити до бюджету на 2015 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корінний лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 10:54
ГРИГОРЕНКУ:Свого часу, це 40 з лишнім років назад, а не декілька років ! Я ці ставки дуже добре памятаю. Так, люди відпочивали, купались, дітвора бавилась. Взимку взагалі, чудовий каток був, ми в хокей до пізна грали до 23-ї год. , бо було освітлення від прожектора. Тепер обабіч дороги якісь дерева, чагарники, кущі і ще щось. Для чого цей бардак владці влаштували? Мізків очевидно бракує. З дороги, якщо без кущів,дерев, чагарників, взагалі ЧУДОВИЙ КРАЄВИД ВІДКРИВАЄТЬСЯ !!! Тепер новосели поблизу ставків ГОРОДИ поробили, земельку прихватили і диктують свої "права". Вони що, на цю землю дозвіл брали? Отепер нехай владці порядок наводять, якщо зможуть, але дуже в цьому сумніваюсь, бо тут відкатами засмердить!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus