USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Позиції депутатів облради щодо Майдану

23 Грудня 2013 21:51
Засідання погоджувальної ради обласної ради за участю представників фракцій, де обговорили ситуацію, що складається в обласній раді, зокрема стосовно вимог мітингувальників та подій в Києві, відбулося сьогодні, 23 грудня.

На пропозицію голови Володимира Войтовича зібратися за круглим столом відгукнулися голова "Батьківщини" Роман Карпюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Башкаленко, голова "Єдиного центру" Лідія Томашевська, голова "Нашої України" Сергій Слабенко, представник "Свободи" Святослав Боруцький, голова фракції "Народної партії" Михайло Скопюк. Участь у засіданні також взяли перший заступник голови облради Юрій Лобач та народний депутат України Вітів, - інформують у прес-службі облради.

Депутати запропонували голові висловитися першим. Володимир Войтович відстоює таку позицію: у переліку питань порядку денного першим має бути те питання, через яке було скликано позачергову сесію на вимогу 29 депутатів. По-друге, вважає голова облради, у ситуації, що склалася, варто зважати на уже зафіксовану позицію Волиньради щодо курсу України по шляху Євроінтеграції. Одгнозначно, на думку Войтовича, Волиньрада повинна сказати своє слово щодо побиття мирних демонтрантів в ніч зх 29 на 30 листопада і вимагати покарання винних.

Роман Карпюк зауважив, що Волиньрада не може знайти компромісу, зокрема через те, що не працює колегія, яка б мала погоджувати порядок денний сесії. Більше того, керівник фракції "Батьківщина" звинувачує керівництво виконавчої влади області в умисних діях, через які не відбувалися сесії. Карпюк вважає, що представники провладної частини депутатського корпусу не брали участі у пленарних засіданнях, чи не реєструвалися, бо виконували вказівки так чинити.

Такі звинувачення заперечували Олександр Башкаленко, Лідія Томашевська та Михайло Скопюк.

Сергій Слабенко вважає, що позачергова сесія повинна обов'язково відбутися і депутати мусять ухвалити свої рішення. Депутатт переконаний, що Волиньрада має висловити свою позицію щодо подій і процесів, які нині хвилюють суспільство. Депутат має на увазі побиття учасників Євромайдану, політичні репресії, проблеми перезавантаження влади. "Закривати позачергову сесію - не вихід", - позиція очільника "Нашої України.

Протилежну думку з цього питання мають керівники "Єдиного центру" та "Народнорї партії". Крім цього, Лідія Томашевська та Михайло Скопюк закликали всі політичні сили в облраді до примирення, а політиків до прощення персональних образ один одному. Утім, єдине, в чому поки вдалося дійти згоди усім учасникам зібрання - позачергова сесія повинна продовжити роботу у період з 8 до 14 січня наступного року.

Щодо порядку денного сесії, то незмінними залишаються позиції "Свободи". Її представники наполягають на тому, щоб першими розглянути питання, внесені Олександром Пирожиком:
- Про Звернення Волинської обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області після кривавого побиття учасників Євромайдану в місті Києві 30 листопада 2013 року;
- Про недовіру Клімчуку Б.П. – на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації;
- Про звільнення Войтовича В.І. – з посади голови Волинської обласної ради;
а потім інші три питання:
- Про Звернення Волинської обласної ради до волинян;
- Про Звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України та усіх політичних сил;
- Про повернення з м.Києва особового складу роти міліції особливого призначення "Беркут" УМВС України у Волинській області і недопущення направлення у м. Київ військовослужбовців в/ч 1141 (32 окремий батальйон внутрішніх військ)

Лідер регіоналів Олександр Башкаленко не проти, щоб в раді розглядався проект порядку денного, пропонований фракцією "Свобода". "Але якщо за нього не проголосує більшість, то працюємо далі", - закликав він.

Утім, представники "Свободи" заявляють, що наполягатимуть на обов'язковому розгляді кадрових питань позачергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Володимир Показати IP 24 Грудня 2013 07:08
Пропозиції "Свободи" слід розглянути, а рішення прийняті мудрі!
мирон Показати IP 24 Грудня 2013 08:34
лисий з бородатим як керували так і будуть керувати - а вони всі то шпана зелена .погралися у великих політиків , а тепер пора своє місце знати .
Міля Показати IP 24 Грудня 2013 09:18
А яку партєю Шлабенко прєдставляєт? Чи не бєзроботних бєздєльніков?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus