USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент підписав антикорупційні закони

23 Жовтня 2014 09:27
Президент України Петро Порошенко підписав закони щодо боротьби з корупцією – «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Про це йдеться у повідомленні прес-службі глави держави.

Нагадаємо, що запропонований президентом Закон України «Про Національне антикорупційне бюро України» передбачає створення спеціального державного правоохоронного органу, завданням якого є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, вчиненим вищими посадовими особами, які становлять загрозу національній безпеці.

Закон України «Про запобігання корупції» передбачає комплексне реформування системи протидії корупції у відповідності до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав. Зокрема, передбачається створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» встановлює механізм виявлення фізичної особи – кінцевого вигодоодержувача юридичних осіб, а також вільного доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Закон України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» передбачає визначення комплексу першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні та формування бази для подальших антикорупційних реформ.

Зазначені документи були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олег Показати IP 23 Жовтня 2014 10:10
ой вже там все продумано як у кварталі казали -корупційне бюро забирають повноваження у прокуратури і будуть самі "рішати" щось і люстрацію не чути кого вже звільнили тільки на словах а скільки чиновників і далі в маслі купаються
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2014 10:16
Та яка там люстрація-мильна булька. Крук,крукові ока не виколе. Це брехня,крали і будуть красти. Їм буде одна люстрація,як наші хлопці повернуться з АТО з автоматами та повернуть їх проти них-це буде справедлива люстрація.Інакше їх люструвати не буде ніхто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus