USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Проживання переселенців у гуртожитках Волині врегулюють офіційно

28 Травня 2015 13:28
На Волині з переселенцями укладатимуть договори на проживання в гуртожитках. Ці документи передбачають часткову оплату комунальних послуг та дають механізм для виселення через півроку.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради сьогодні, 28-го травня.

На розгляд депутатів обласної ради винесли Проект рішення«Про встановлення вимог щодо тимчасового проживання осіб, переміщених з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, в обласних установах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». За нього проголосувала більшість.

Зауважимо, що, згідно із нормативними актами, внутрішньо переміщені особи мають право на забезпечення органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами приватного права можливості безоплатного тимчасового проживання (за умови оплати особою вартості комунальних послуг).

Це право надається впродовж шести місяців з моменту взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Окрім того, громадянам зазначеної категорії, які проживають у санаторно-курортних чи оздоровчих закладах, закладах та установах соціального захисту населення, а також гуртожитках і готелях, виділяють щомісячну адресну допомогу для часткової оплати вартості житлово-комунальних послуг.

Пропонований проект рішення врегульовує взаємостосунки керівників гуртожитків та внутрішньо переміщених осіб. Відтепер переселенці повинні укладати угоду на проживання. Представник управління освіти і науки облдержадміністрації повідомив, що за проживання нічого не будуть платити, лише частково комунальні - 200-250 гривень за тепло та воду.

Окрім того, цей договір буде підставою для виселення після 6 місяців проживання.

Нині, інформують доповідачі, в гуртожитку Луцького педагогічного коледжу проживають 9 людей, а у гуртожитку Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти 5 людей.

З цих внутрішніх переселенців є ті, хто вже проживає там більше як півроку.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що переселенці знайшли в Луцьку закинуті будівлі й готові «взятися» за них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus