USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Переселенці знайшли в Луцьку закинуті будівлі й готові «взятися» за них

14 Травня 2015 12:51
У Луцьку знайшли будівлі, які пустують. Ці приміщення переселенці готові облаштувати під гуртожитки.

Про це йшлося під час засідання круглого столу, який організувала громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу» з представниками інших громадських організацій та релігійних конфесій Луцька і Волинської області сьогодні, 14-го травня, в Луцьку.

Голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова каже, що проблему із житлом можна вирішити й вона бачить механізми, але потрібна допомога.

«Ми знайшли багато будівель у Луцьку, які пустують. Ми готові їх використати для облаштування житла. Також ми могли б в селах брати пусті земельні ділянки для будівництва. Але бачимо супротив: у сільрадах кажуть, що вільних ділянок немає, хоча реєстр показує, що вони є. Ми не знаємо, як ці питання вирішити, але це варіанти для подолання проблеми із забезпеченням переселенців помешканням», - говорить Черенкова.

Вона зауважує, що в Луцьку зареєстровано близько 2 тисяч внутрішніх переселенців, з яких 600 осіб – діти, а в області - більше 4 тисяч людей, які вимушено покинули домівки.

Аби краще розуміти проблеми переселенців, голова організації навела приклад життєвої ситуації.

«Уявіть, коли ти їдеш у відпустку, береш один чемодан, закриваєш квартиру й віддаєш ключі сусіду. І ти не знаєш, чи вже колись повернешся. Нам кажуть знайомі, що квартири на окупованій території планують «націоналізовувати». Першою чергою, йдеться про житло тих, хто не проживає у своїх помешканнях. Зрозумійте, внутрішніх переселенців викинуло із їхнього життя. Це дуже важко, коли потрібно починати життя з нуля. Тому ми дуже дякуємо всім, хто нам допомагає на Волині. А ще, я вам так скажу, що Луцьк - це чудове місто й нещодавно я написала статтю, де зізналася в своїй любові до цього міста»,- розповідає Олена Черенкова.

Переселенка наголошує, що їхня громадська організація готова допомагати із житлом, втім, просить сприяння їхній діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus