USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін боїться зради

17 Листопада 2016 17:17
Російські урядовці, а також інвестори побоюються, що арешт міністра економіки Олексія Улюкаєва, якого звинувачують у корупції, може викликати зростання невпевненості, оскільки є ознаки, що слідчі розширюють коло розслідування. Окрім того, окремі опозиціонери вважають, шо Путін боїться зради власних еліт.

Про це пише Кетрін Хілл в The Financial Times, - інформує InoPressa.

«Вони говорять про вісім додаткових підозрюваних», - сказав колишній працівник ФСБ. Його коментарі пролунали після того, як ЗМІ повідомили, що слідчі взяли на приціл ще кілька людей.

До слова, нагадаємо, експерти вважають, що арешт і звинувачення в хабарництві чинного міністра – точно вимушене рішення російського президента. Разом з тим, кадрові зміни можуть призвести до падіння і без того слабкої економіки Росії.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Росії 15 листопада заарештували міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва нібито за хабар у 2 мільйони доларів.

Двоє чиновників міністерства економіки і один великий російський інвестор припустили, щодо заходів, вжитих проти Улюкаєва, причетний глава «Роснефти» Ігор Сєчін (зі слів Хілл, «колишній шпигун, який довго служив особистим секретарем Путіна»), щоб попередити інших прихильників ліберальної економічної політики, що не варто ставати його противниками, - йдеться в статті.

«Хоча багато оглядачів бачать у падінні Улюкаєва швидше результат боротьби за владу, ніж політичний хід Путіна, деякі згадали історію того, як диктатор Йосип Сталін проводив чистки в рядах радянської еліти в 1930-х», - передає Хілл.

«Це знову одна тисяча дев'ятсот тридцять сім?», - запитав «консультант прокремлівського агентства, що працює з міністерством економіки», - йдеться в статті.

«Путін боїться зради власних еліт, - вважає опозиційний політик Олексій Навальний. - А щоб цього уникнути, потрібно робити те, що робили авторитарні режими за всю історію людства. А саме: тероризувати власне оточення».

Зі слів аналітиків, падіння Улюкаєва навряд чи сигналізує про зміну економічної політики, - пише далі журналістка.

«Президент досить розумний, щоб усувати наслідки своїх геополітичних і політичних рішень за допомогою своїх ліберальних економістів», - сказав аналітик Московського центру Карнегі Андрій Колесников, додавши, однак, що, мабуть, вважається за необхідне, щоб «вся команда Путіна і його оточення були паралізовані страхом».

Нервозність, викликана арештом Улюкаєва, посилилася в середу, коли слідчі обшукали офіси державної технологічної компанії «Роснано» і порушили кримінальну справу проти керівництва фармацевтичної фірми, в яку «Роснано» інвестувало кошти, - йдеться в статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Листопада 2016 17:34
"арешт і звинувачення в хабарництві чинного міністра – точно вимушене рішення російського президента" - того Улокаєва розробляло ФСБ, Президент таких рішень не приймає, ви мабуть цього ніколи не зрозумієте. Дивіться і заздріть - це і є справжня боротьба з корупцією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus