USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Роботу комунальних підприємств Луцька хочуть зробити прозорішою

13 Жовтня 2016 15:13
Інформацію про усі комунальні підприємства та заклади міста хочуть розмістити на веб-сайті міськради, ухваливши порядок інформування про їхню діяльність

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 13 жовтня.

Так, депутати розглянули проект рішення про затвердження Порядку інформування про діяльність підприємств та закладів, що перебувають у комунальній власності Луцької міської ради.

Громадська активістка Марія Доманська повідомила, що проект рішення подавали як місцеву ініціативу, це положення обговорювали лучани. Суть проекту рішення, з її слів, полягає в тому, щоб надати мешканцям Луцька більше інформації про комунальні підприємства. З її слів, дослідження здійснювалися шляхом пошуку відкритої інформації та запитами на інформацію про комунальні підприємства Луцька. Йшлося про пошук інформації про ім’я керівника підприємства, заступників, контактних даних, декларацій про доходи керівництва комунальних підприємств, річних та квартальних фінансових звітів, результати аудиторської перевірки, якщо така проводилася, інформації про ціни на послуги, які надає підприємство, закупівлі тощо.

Відповідно до складеного рейтингу, максимальну кількість балів не здобуло жодне луцьке КП. КП «Луцькводоканал» та ДКП «Луцьктепло» набрали відповідно 19 та 17 балів (з максимально можливих 40) завдяки непоганому наповненню веб-сайтів. Натомість на веб-сайті Луцької міськраді у розділі «комунальні підприємства» немає інформації про школи, які є комунальними закладами, і ДНЗ.

Проектом рішення хочуть уніфікувати та стандартизувати оприлюднення інформації про комунальні підприємства та комунальні заклади, розмістивши її на офіційному веб-сайті міськради.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Про Показати IP 13 Жовтня 2016 18:31
Ще б зробили роботу дитячих садочків і шкіл прозорішою,а то одні побори,тільки порахувати фонди,це ж сотні дітей в школах і садочках здають кожен місяць гроші ,куди вони йдуть????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus