USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Що чекає на кандидатів до нового поліцейського спецпідрозділу КОРД

29 Жовтня 2015 08:16
Відбір анкет, психологічне тестування та "детектор брехні" - усе це чекає на кандидатів до КОРДу.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Руденко, коментуючи перелік вимог до кандидатів на службу у поліцейському спецпідрозділі, поінформували УНІАН у прес-службі МВС.

З його слів, принцип процесу відбору буде адекватним, "зовсім не міліцейським". Перший етап – подання та опрацювання анкет. Анкети претендентів введуть у спеціальну програму, після чого комп'ютер автоматично відфільтровує осіб, які не підпадають за основними критеріями, зазначив Руденко.

Наступним етапом стане психологічне тестування. До його проведення залучать незалежну спеціалізовану компанію. Згідно з результатами тестів кандидатів їх будуть рекомендувати для роботи за психотипом в одному з трьох напрямків: безпосередньо у поліцейському підрозділі спеціального призначення, у програмі захисту свідків або ж у підрозділах з охорони громадського порядку, які протидіятимуть масовим заворушенням, повідомив заступник глави МВС.

Руденко також зазначив, що відібраних кандидатів протестують за допомогою поліграфа– так званого "детектора брехні", однак особливістю цього тестування стане перевірка з допомогою технологій аналізу голосу.

Претендентів перевірятимуть на причетність до сепаратизму, кримінальне минуле, залежність від наркотиків або алкоголю, схильність до розголошення службової інформації. Крім того, кандидатів перевірятимуть на причетність до злочинів проти мирного населення під час подій лютого 2014 року в Києві, підкреслив він.

Після проходження цих випробувань кандидата допустять до перевірки фізичної підготовки – біг, підтягування, комплекс силових вправ, а також до практичних стрільб з пістолета і автомата.

Останнім, найскладнішим етапом, стане 5-денний курс виживання. Бійці спатимуть не більше чотирьох годин, долатимуть 20-кілометрові марші з повною амуніцією, отримуватимуть інші критичні навантаження, повідомив Руденко.

"Тобто, не пройшов якийсь етап – до наступного не допускається", – зазначив заступник глави МВС.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що 1200 бійців поліцейського підрозділу спеціального призначення не можна "набрати за 6 секунд". Це тривалий процес, який може тривати півроку і більше, сказав він.

При цьому він додав, що навіть заслуги в зоні АТО не дають "пільг" при вступі до КОРДу.

"Ті добровольці, які пішли тоді, у травні – вони перші. Шанс потрібно дати, але це не значить, що слід понизити вимоги – ось у чому сенс. Якщо не готові сьогодні – будьте готові завтра. Ми не хочемо профанації і будь-яких компромісів у якості", – наголосив Аваков.

Як повідомлялося, у процесі реформування МВС у структурі Національної поліції буде створено Корпус оперативно-раптової дії - КОРД. Цей спецпідрозділ повинен професійно та якісно виконувати функції, які раніше покладалися на такі підрозділи, як «Беркут», «Сокіл», «Грифон» та інші.

16 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що КОРД буде головним ударним підрозділом поліції у боротьбі з організованою та озброєною злочинністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
102 Показати IP 29 Жовтня 2015 11:19
і на кінцевому етапі відбору залишиться лише комісія......
Анонім до 102 Показати IP 29 Жовтня 2015 13:31
де будуть врахувати майнові, фінансові можливості а також їх знайомства, щодо "дзвінок другу"....
Анонім до Анонім Показати IP 29 Жовтня 2015 18:21
Як були враховані при відборі у патрульну поліцію м.луцька
степан Показати IP 29 Жовтня 2015 13:37
взагалі яке право діюче корумопване керівництво вищих ешалонів МВС має право проводити відбір кандидатів у нову поліцію.... Не вже народ повірить в їх "казку" що вони, як керівництво не корумповане, хабарів не беруть і живуть лише на одну зарплату, а коромповані саме звичатні штатні працівники МВС. ЦІКАВО, сам пан аваков говорив, що все керівництво в нову поліцію буде набиратися через відуритий конкурс, а тому виникає питання, де ті конкурси на керівні посади в діючі патрульні поліції, та якого милого лише по знайомству попризначав керівниками поліції у Києві, Львові, Одесі і т.п.. Була влада корумпованою та брехливою такою вона нажаль і залишиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus