USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандальна ділянка у Старому місті може перейти в інші руки

25 Серпня 2015 17:10
Скандальна земельна ділянка на Кафедральній, 13 може перейти в інші руки. Із попереднім орендарем хочуть розірвати договір, а новий обіцяє за два роки відновити історичний будинок.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 25-го серпня.

На чергову сесію депутатам пропонують ухвалити Проект рішення «Про дострокове припинення громадянці Поцілуй М.П. права користування земельною ділянкою, наданої на умовах оренди для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральній, 13».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що через бездіяльність обласної та міської влади у Луцьку занепадає архітектурна пам’ятка: руйнуються підземелля 16-17 століть.

Раніше під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька розповіли, як ділянка потрапила у приватні руки.

«Колись близькій людині Сергія Мартиняка, тобто першому власнику, там незаконно виділили земельну ділянку для обслуговування технічних споруд, а все оформили на підставну особу – його маму Марію Поцілуй. Наразі ж ситуацію ніхто не контролює. Це абсолютна бездіяльність Луцькради та облради», – наголосив тоді Павло Данильчук.

«Ця ділянка в оренді громадянки Поцілуй, яка поновили свій договір у 2012-му році у травні. Потім жінка передала ділянку в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд»,- інформував начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала.

Суборендатор, своєю чергою, хоче стати орендатором земельної ділянки і обіцяє, що коли їм дадуть усі необхідні дозволи, то фірма реалізує проект збереження ділянки та відновлять старий історичний будинок за два роки.

Після усіх дискусій, члени комісії рекомендували бізнесменам принести на сесійне засідання свій проект будівництва, коли питання щодо скандальної ділянки будуть ухвалювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus