USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Справу про оренду землі під Центральним ринком у Луцьку знову розглядатимуть

23 Грудня 2015 15:31
Господарський суд вдруге розглядатиме позов облспоживспілки до Луцької міської ради з приводу продовження оренди земельної ділянки на вулиці Глушець, де нині розташований Центральний ринок.

Про це стало відомо із запиту депутата Луцької міськради Микита Рабана від фракції УКРОП, який він озвучив під час другої сесії ради сьогодні, 23 грудня.

Нагадаємо, луцькі депутати в лютому 2015 року продовжили термін дії договору оренди земельної ділянки для обслуговування Центрального ринку на два роки Волинській обласній спілці споживчих товариств.

Того дня під стінами міської ради зібралися луцькі підприємці, які вимагали не розривати договір оренди з облспоживспілкою.

Та згодом з’ясувалося, що Волинська облспоживспілка подала до суду, і у квітні Волинський господарський суд скасував це рішення і продовжив термін дії оренди на 5 років.

Річ у тім, що ще за кілька місяців до закінчення терміну дії договору оренди облспоживспілка надіслала лист до міської ради з проханням продовжити оренду. Та міська рада не відповіла у встановлені законодавством строки. Тому суд повважав, що справедливо буде продовжити термін дії договору на 5 років – попередній строк.

Микита Рабан повідомив, що по тому Рівненський апеляційний суд скасував це рішення. Та облспоживспілка подала касаційну скаргу, яку 17 листопада було задоволено. До слова, представників Луцької міської ради під час розгляду цієї касаційної скарги не було.

Згідно з рішенням Вищого господарського суду, справу за позовом облспоживспілки знову передали до господарського суду. Тож депутат попросив Луцького міського голову вжити всіх заходів щодо супроводу цієї справи працівниками міської ради. І попросив, щоб надалі не було зволікання з розглядом подібних звернень про порядок розгляду продовження оренди, аби не давати приводів для судових позовів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
40-квартал Показати IP 23 Грудня 2015 15:40
Це тєма Романюка, Рачкова, Шабали - листи від орендаря на продовження оренди залишають без розгляду, а потім успішно програють справу в суді. І розводять руками - мусимо виконувати рішення суду. По аналогічній схемі поновив договір оренди ПАТ "Луцький домобудівельний комбінат" на будівництво в парку. І через це люди зараз тягують одне одного за чуби.
До 40-квартал Показати IP 23 Грудня 2015 15:58
Алла, то ти? Чи твій падєльнік Шеремета?
Свавільник Орест Іва Показати IP 23 Грудня 2015 17:32
Міська рада має продовжити термін оренди Центрального Ринку,не слід додавати напруги у громаді в і без того важкі часи,це не є питанням надзвичайної ваги,а люди(більше 2-х тисяч) працюють і сплачують податки.Потрібна якісно продумана і проведена реконструкція!
Анонім Показати IP 23 Грудня 2015 17:46
Рабан ,ринок залишать ,чи закриють ,точніше перенесуть?
Павло Показати IP 23 Грудня 2015 18:20
Рабан це Укроп,далі і читати не потрібно.
Шибанутий Показати IP 23 Грудня 2015 18:38
Ринок мае iснувати!!!
Лучанець Показати IP 23 Грудня 2015 20:17
2Свавільник Якщо ви посадовець,я за Вас проголосую.
Ірина Показати IP 24 Грудня 2015 09:04
Про яких платників податків ви говорите.Там майже усі стоять без патентів.Це ми знаємо точно.А на рахунок оплат,то ви маєте на увазі оплату за торгове місце- то ці гроші всі йдуть Горгуту.Напевно з цьго має трошки Романюк.Але місто з цього точно нічого не має. Ми маємо тільки страшенний бруд, безлад,купи сміття на ринку і поза ним.А в парку що робиться. А під замковою площею: все в гнилих помідорах,кавунах,коробки,ящики,все валяється.Безлад і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus