USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справу щодо призначення заступника мера Нововолинська розгляне суд

1 Листопада 2016 08:45
Із міськом головою Нововолинська Віктором Сапожніковим знову судяться. Так, у призначенні ним Андрія Сторонського на посаду першого заступника міського голови Нововолинська та секретаря міськради вбачають порушення, оскільки посади «перший заступник міського голови» та «секретар міської ради» передбачені законодавством як окремі штатні посади, і жодного суміщення чи зведення цих двох посад в одну не передбачено.

Судове засідання у справі про суміщення двох посад першим заступником Нововолинського міського голови Андрієм Сторонським відбудеться у Нововолинському міському суді 3 листопада 2016 року о 10:30 годині за адресою вулиця Гагаріна, 14 (суддя М. Ушаков). Паралельно о 10:30 у Нововолинському міському суді розпочнуться судові дебати стосовно суміщення двох посад високим чиновником Нововолинського органу місцевого самоврядування. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив позивач Анатолій Бідзюра.

Нагадаємо, Голова ГО «Україна+Польща», нововолинець Анатолій Бідзюра подав до суду на Нововолинського міського голову Віктора Сапожнікова, його заступника та Нововолинську міську раду як орган місцевого самоврядування, через призначення першого заступника міського голови.

Суть адміністративного позову, поданого 8 серпня, полягає в тому, аби визнати незаконним та скасувати рішення Нововолинської міської ради про затвердження першим заступником міського голови Сторонського Андрія Мироновича та об’єднання у штатному розписі посади секретаря міської ради і першого заступника міського голови в одну посаду «перший заступник міського голови, секретар міської ради». На думку позивача, нова посада «перший заступник міського голови, секретар міської ради» не може вводитись до структури і штату виконавчого комітету міської ради тому, що це суперечить Постанові Кабінету Міністрів № 174 від 07.02.2007 року.

Окрім того, перед тим, 2 листопада, об 11:00 годині у Львівському Адміністративному Апеляційному суді, що знаходиться на вулиці Саксаганського, 13 у місті Львові, відбудуться другі судові слухання за апеляційною скаргою міського голови В.Сапожнікова на «Постанову» Іваничівського районного суду від 12 травня 2016 року, якою суд визнав протиправними дії Нововолинського міського голови Сапожнікова Віктора Борисовича та виконавчого комітету Нововолинської міської ради Волинської області, щодо відмови у наданні інформації на запит члена територіальної громади, голови ГО «Україна + Польща», інваліда виробництва ІІ групи, пенсіонера Бідзюри Анатолія Миколайовича.

Як заявляє Анатолій Бідзюра, запитувана інформація є публічною і надання відомостей про рішення міського виконавчого комітету та Нововолинської міської ради про отримання житла та іншого майна громади міста входить у перелік обов’язків службовців органів місцевого самоврядування, а також передбачене Законом України «Про доступ до публічної інформації» й низкою інших нормативних актів держави. Зокрема, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про заяви і звернення громадян» та «Про основні засади запобігання корупції». Мало того, такі дії нововолинської місцевої влади у форматі ненадання правдивих відповідей на запити громадян про розподіл квартир (фінських будинків, земельних ділянок під забудову тощо), як вбачається, є корупційними і підпадають під відповідні статті Кримінального Кодексу України.

Цією ж «Постановою» районний суд селища Іваничі зобов’язав виконавчий комітет Нововолинської міської ради надати інформацію про отримання житла у м. Нововолинську за період 2004-2015 рр., у вигляді копій офіційних документів і рішень виданих Нововолинською міською радою та її виконавчим комітетом у повному обсязі.

У зв’язку із цим, у членів міської громади та ГО «Україна + Польща» виникають наступні запитання:

1) Хто узурпував місцеву владу у Нововолинську, порушивши ст. 5 Конституції України?

2) Хто із числа найвищих керівників місцевої влади міста Нововолинська, вже багато років підряд, ігнорує закони та Конституцію держави Україна завдаючи непоправної шкоди її національним інтересам і державному суверенітету? У тім числі й членам територіальної громади Нововолинська і їхнім малолітнім дітям?

3) Що приховують міський голова Нововолинська В.Сапожніков та його заступники, із року в рік надсилаючи відписки на заяви та інформаційні запити громадян? Як вони пояснюють факти суміщення посад у міськраді, рішення про що було прийняте на сесії місцевих депутатів і яке суперечить законодавству Держави?

4) Чому міські депутати у Нововолинській міській раді, голосуючи за об’єднання двох посад тощо, не цікавляться юридичним підгрунтям своїх рішень на сесіях міської ради та посадовою діяльністю місцевих владних керівників?

5) Якої мети намагається досягти задавнена місцева влада Нововолинська зомбуючи мешканців байками про, нібито, європейське місто у якому вони живуть і «процвітають»?

6) Кому і коли були віддані (продані) комунальні споруди дитячих садків, школи № 6 та інших об’єктів разом із громадською землею? Де і у яких комунальних засобах інформації були опубліковані рішення про їхню передачу стороннім особам, родичам владних посадових осіб чи організаціям? Скільки коштів надходить (надійшло) від продажу чи оренди міського комунального майна у касу територіальної громади за 2015 рік та за останні 10 років перебування у місцевій владі команди діючого міського голови В. Сапожнікова?

7) Чому державні силові та наглядові органи у м. Нововолинську – прокуратура, поліція, СБУ та інші, які покликані захищати, охороняти та слідкувати за дотриманням законності і порядку на підконтрольній їм території шахтарського міста, згідно добровільно даної ними присяги на вірність народу України, роблять вигляд, що у Нововолинську зовсім не відбувається кричущих порушень конституційних прав і свобод громадян місцевими керівниками?

8) Чому найвищі посадові особи Нововолинської міської ради, її виконавчого комітету, порушуючи Конституцію та закони України установили монополію на видачу дозволів своїм виборцям, щодо права на облаштування індивідуального газового опалення у багатоквартирних будинках?

На ці та інші запитання, відповіді можуть бути отримані після закінчення цих та майбутніх судових засідань, вже у найближчій часовій перспективі.

На судові засідання запрошені народний депутат ВРУ Ігор Гузь, обласні й місцеві депутати, члени територіальної громади міста Нововолинська та всіх інших, небайдужих до власної долі і долі своїх дітей, громадян України.



Група підтримки та члени ГО Україна + Польща»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus