USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЦВК опрацювала 100% протоколів

8 Листопада 2014 09:44
100% протоколів опрацювала ЦВК, лідер перегонів - "Народний фронт". Про це інформує Еспресо.TV.

Згідно з даними обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій в електронному вигляді, згідно з результатами голосування на позачергових парламентських виборах в багатомандатному загальнодержавному окрузі до Верховної Ради проходять шість партій.

Про це повідомляє офіційний сайт Центральної виборчої комісії.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті Центральної виборчої комісії, за партію "Народний фронт" проголосували 22,14% виборців, за "Блок Петра Порошенкa" - 21,81%, за "Об'єднання "Самопоміч" - 10,97%, за "Опозиційний блок "- 9,43%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 7,44%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 5,58%.

ВО "Свобода", як і всі інші 23 партії, які брали участь у виборах за пропорційною складовою, не подолала 5% бар'єр, набравши 4,71% голосів виборців.

У парламент також не пройшли Комуністична партія України, яка набрала 3,88% голосів, партія "Громадянська позиція" (лідер - Анатолій Гриценко) - 3,10%, партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" - 3,11%, партія "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" (Віра Ульянченко) - 2,65%, партія "Правий сектор" - 1,80%.

Всі інші партії зібрали істотно менше 1% голосів виборців кожна.

При цьому "Народний фронт" є лідером симпатій виборців у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях, "Блок Петра Порошенка" - у Вінницькій, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Києві, "Опозиційний блок" - в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Харківській областях.

Позачергові парламентські вибори в Україні, що відбулися 26 жовтня, пройшли за змішаною системою - відповідно до закону, по 225 народних депутатів повинні були обиратися за партійними списками і в мажоритарних округах.

За партійними списками на цих виборах будуть обрані 225 депутатів, і кожна з партій, що подолали 5% бар'єр, отримає кількість мандатів, пропорційну набраній кількості голосів.

За мажоритарною складовою оберуть не більше 198 депутатів, оскільки вибори не проводилися в загальній складності в 27-ми округах: в 12-ти - на тимчасово окупованій території Криму і в 15-ти - в зоні проведення антитерористичної операції (9 округів в Донецькій і 6 - в Луганській області).

ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів на підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій в паперовому вигляді з мокрими печатками не пізніше 10 листопада.

Згідно з попередніми розрахунками результатів голосування за партійними списками "Народний фронт" отримує 64 депутатських мандата, Блок Петра Порошенка - 63, "Об'єднання "Самопоміч" - 32, "Опозиційний блок" - 27, Радикальна партія Олега Ляшка - 22 мандата і партія "Батьківщина" - 17 депутатських місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2014 10:37
юля пролетіла зі своїм пізд.....
Дід Панас Показати IP 8 Листопада 2014 10:43
Навіщо нам стільки депутатів? Крим вже не наш, та й схід відходить. Скоротити вже давно треба.
Свободі Показати IP 8 Листопада 2014 11:27
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus