USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку назвуть злісних курців

11 Червня 2014 15:10
Треба чинити на порушників громадський тиск. Необхідно в газеті створити рубрику «вони порушують закон» й про кожного «героя», на кого складено протокол, розповідати. Тоді їм буде соромно, про них знатимуть родичі, сусіди.

Про це йшлося під час засідання міської координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, наркоманії, з питань профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнокурінню сьогодні, 11-го червня.

«У Луцьку є 65 зупинок громадського транспорту. Минулого тижня ми їх перевірили і виявили, що 35 зупинок мали наклейки, на 20-тьох понищені, а на 15-ти взагалі відсутні. Їх мають наклеювати власники торгівельних павільйонів. Упродовж місяця суб’єкти господарювання зобов’язалися виправити недоліки. Підприємці мені казали, що вони їх регулярно клеять, а хулігани нищать», - розповідає начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міськради Олександр Козлюк.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук щодо хуліганів сказав, що це лише відмовки, а попереджувальні наклейки повинні висіти, бо це обов’язок бізнесменів.

До слова, цього року склали вже 19 протоколів про куріння у громадському транспорті. Втім, вони малоефективні, вважають муніципали.

«Штраф за куріння в громадському місці - 17 гривень. Він не має особливого впливу», - пояснює начальник відділу муніципальної дружини Луцької міськради Валентин Шпак.

Якщо не можна штрафи підвищити, як ефективне попередження порушення, то на координаційній раді запропонували альтернативний тиск на курців й попросили допомоги в журналістів.

«Я розумію, що гроші це невеликі, але тоді треба чинити на порушників громадський тиск. Необхідно в газеті створити рубрику «вони порушують закон» й про кожного «героя», на кого складено протокол, розповідати. Тоді їм буде соромно, про них знатимуть родичі, сусіди», - розповідає Святослав Кравчук.

Окрім того, що координаційна рада просить ЗМІ розповідати про курців на шпальтах видань, вони ще й прийняли рішення зобов'язати управління розвитку підприємництва та реклами провести рейди щодо дотримання заборони куріння у відповідних місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Курець Показати IP 11 Червня 2014 16:03
Доти, поки в місті не буде жодного місця, облаштованого для куріння - йдете лісом (або покурив - і недопалок в урну, або на землю, що краще???), Доречі за публікацію без згоди людини її персональних даних - ласкаво просимо до суду! Ну і ваше "соромно" - сміх та й годі - всі і так знають, що людина курить, то ж, даруйте, не ср*ку голу в громадському місці демонструє... Та й влада сама так порушує закон, що в порівнянні з цигаркою (причому культурно викинувши "бичка" в смітник) - їй має бути соромно постійно.
Луч Показати IP 11 Червня 2014 16:38
«Штраф за куріння в громадському місці - 17 гривень. Він не має особливого впливу», - пояснює начальник відділу муніципальної дружини Луцької міськради Валентин Шпак. - так ніхто нікого і не штрафує, серед білого дня всі курять, де хто хоче, і водії в маршрутках, і біля кожного магазину..
Здрасте до Луч Показати IP 11 Червня 2014 17:06
Чергова болтовня. Ви поставте 3-х муніципалів контролювати і реально штрафувати курців, а не бабаок з насінням ганяти. Зробіть це маленьке диво в місті і тоді будете муніципальною міліцією, а не стрєлками з подворотні.
Луч до Здрасте Показати IP 11 Червня 2014 17:58
вчора ввечері при вході в центральний парк ім.Лесі Українки на перилах сходів влаштувалися 2 алкашів (чоловік і жінка) і дуже голосно з'ясовували стосунки, попиваючи з бутилок пиво - і де була муніципальна дружина? це ж центр міста, де багато дітей гуляє! не кажучи вже за інші вулиці. те ж саме і з курінням..
Anonymous Показати IP 11 Червня 2014 18:31
долбо....бизм короче одним словом ... ну и я покуриваю и что мне с этого ... хоть сотню гривен влупите, эти штрафы никто платить не будит, а за такое то что ты куришь просто на улице никакого наказания просто НЕТ ... так зачем ото придумывать всякую херню???
13 Показати IP 12 Червня 2014 22:41
Шпак сам табачить як паровоз!!! :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus