USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку немає схеми санітарного чищення міста

26 Червня 2014 21:00
Область потерпає від стихійних сміттєзвалищ. Місцеві органи самоврядування не надто клопочуться, аби їх села, селища та міста були чистими. Лише минулого року населення та підприємства області залишили після себе понад 700 тон відходів першого-третього класів та 700 тисяч тон - четвертого класу.

Про це стало відомо під час міжвідомчої наради у прокуратурі області сьогодні, 26 червня.

Зокрема, заступник прокурора області Олег Корецький повідомив, що в області розташовано 547 місць видалення відходів, з них 11 полігонів, 11 породних відвалів, 525 сміттєзвалищ. При цьому паспортизовано лише 90, питання виділення земельних ділянок в натурі вирішено щодо 32 таких місць.


Вісім районів не паспортизовали жодного місця видалення відходів. Такої роботи не здійснили Ківерцівський, Турійський, Любешівський, Горохівський, Локачинський, Любомльський, Луцький та Камінь-Каширський райони. Більшість сільських рад області не відвели спеціальних місць для складування твердих побутових відходів.

Тож, самовільні сміттєзвалища, у тому числі і в лісах, на полях, поблизу водойм на Волині – не рідкість. Часто місцеві сільські ради не звертають уваги на створення стихійних сміттєзвалищ.


«Так, службові особи Гутянської сільської ради Ратнівського району допустили засмічення ділянки в урочищі «Купало» населеного пункту села Гута, чим заподіяли шкоду в сумі 137 тисяч гривень. 30 квітня цього року прокурор району розпочав та скерував до суду кримінальне провадження. Як наслідок - збитки відшкодовані шляхом ліквідації сміттєзвалища та проведення рекультивації», - повідомив Олег Корецький.


Як з’ясувалося, не все гаразд з утилізацією відходів і в обласному центрі. Зі слів заступника прокурора області, Луцька міська рада до цього часу не розробила та не затвердила схему санітарного очищення міста. Мовляв, постійно діюча комісія з питань поводження з безгосподарними відходами фактично не виконує своїх обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus