USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку планують звільнити від податків багатьох власників квартир

15 Січня 2015 11:48
У Луцьку планують звільнити багатьох громадян від сплати податку за нерухоме майно, збільшивши площі квартир, які не оподатковуватимуться.

Нагадаємо, в Україні законодавчо визначено, що не підлягають оподаткуванню квартири до 60 метрів квадратних. Це - виключно верхня межа, за якою може оподатковуватися нерухомість. Однак, згідно з законодавством, місцеві громади приймають рішення: чи потрібен їм податок на нерухомість чи ні, яка ставка такого податку буде застосовуватися.

Міська влада Луцька ініціює збільшення площі квартир, які не оподатковуватимуться, до 70 метрів квадратних.

Про це написав Луцький міський голова Микола Романюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2015 рік». В законі передбачено,що власники квартир площею понад 60 метрів квадратних, платитимуть податок на нерухоме майно.

З метою соціальної підтримки мешканців міста та враховуючи ріст цін і падіння рівня доходів лучан, я дав доручення управлінню фінансів та бюджету міської ради підготувати на найближчу сесію міської ради проект рішення в якому передбачити збільшення площі квартир, які не оподатковуватимуться до 70 метрів квадратних.

Це дасть можливість не сплачувати взагалі ніякого податку власникам одно, двох і,в багатьох випадках,трьохкімнатних квартир.

Надіюся,що депутати мене підтримають», - написав очільник міста.




Нагадаємо, парламент, прийнявши відповідний закон, встановив верхню межу оподаткування - 2% від мінімальної заробітної плати, або 24 гривні. Тобто, місцеві громади можуть встановлювати ставку від нуля до 24 гривень. Також законодавець визначив, що не підлягають оподаткуванню квартири до 60 кв. м і будинки - до 120 кв. м. Тобто, буде обкладатися тільки площа, яка перевищує цю межу. Наприклад, якщо квартира становить 65 кв. м, то податок буде сплачуватися тільки за 5 кв. м. При цьому місцева громада під час сесії може прийняти рішення не оподатковувати квартири до 70 кв. м. і т.д. Податок сплачується раз на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
костя Показати IP 15 Січня 2015 11:50
Треба треба оподатковувати!!!
Інга до костя Показати IP 15 Січня 2015 11:58
Як у теба нема нічого - то звичайно ти кричиш требя треба. А як в когось в трьохкімнатній на 75 м ще троє дітей яких треба кормити???? За комуналку тисячу заплатити, за садочок, школу, одяг, на маршутку дати, на аобід в школі - бо ж буде тепер за гроші, лікарю - бо ж медицина платна стане, на АТО скинутись. То дайте бля роботу з достойною зарплатою, народ зароблятиме і платитиме. А то су.. тільки обирають з усіз сторін. На Х... така демократія і кому потрібне таке злиденне "ЄВРОПЕЙСЬКЕ" виживання.
Ізя до костя Показати IP 15 Січня 2015 14:53
ти костику як сидів в картонній коробці з-під холодильника, так і сиди! а то ще й без такої хатки залишишся )
лучани Показати IP 15 Січня 2015 11:52
Оподатковувати потрібно всіх, але за вартістю квартири.
Анонім до лучани Показати IP 15 Січня 2015 12:39
їдь на заробітки і собі зароби квартиру. бачиш но, мою, що за свої кровні, він хоче оподаткувати.
Анонім Показати IP 15 Січня 2015 12:04
О логіка ! Воно живе під містом і в нього власний будинок на 120 квм то він біднота, а ти живеш в квартирі 61 метр то ти вже олігарх.
Ясочка до Анонім Показати IP 15 Січня 2015 12:38
"Воно" в будинку і в далекому селі може жити, а не під містом, щодня болото місити на полі 6 місяців в році спину гнути. І таких "воно" половина селян - бо хата в 120 кв - ьо проста хата - а не палац. То квартира в 120 - круто, а хата таких розмірів - прирівнюється правильно до квартири в 60.
кирил Показати IP 15 Січня 2015 12:17
той що 120 кв мае теж буде оплачувати! чим більше маете тим більше платити. Але з олігархів нічого все з бідного бо олігархи наїдуть на держслужбовців а бідний і зарплату не дай всеодно на роботу буде ходити
Інзі Показати IP 15 Січня 2015 12:20
Щоб були достойні зарплати то треба ще достойно працювати. А ви самі подивіться скільки на роботах нічого не роблять . Куди не зайде балачки кава чай і навіть увагу на людей не звертають. То за що тут платити? Сидять в теплі розказують де вчора вечір провів чи провела як вихідні куди їздила що хто подарував і так далі. Таке треба говорити після роботи за кавою чи вдома а на роботах треба серйозно працювати. Яка робота -така й зарплата!!!!!!!!!!!!!!!!!
інга до Інзі Показати IP 15 Січня 2015 12:32
Не знаю , де ви шановний(на) ходите, може по бутіках в цумі чи юванті, і ібалачки встигаєте ще почути там, але структури в Луцьку де б достойно платили і ще й не в конверті, напевно на пальцях однієї руки можна порахувати. А втеплі сидять і вихователі в садочку - то скажіть підіть ім, що вони "нічого не роблять" і тому в них такі зарплати. Та прикладів безліч , бо в нашій державі чомусь вважається нормою , щоб народитись, вилікуватись, вивчитись чи навіть померти - то треба оплатити, а ось працювати то за копійки.
інга Показати IP 15 Січня 2015 12:22
Таке "воно" хату від бабки в спадок могло отримати. А бабка з дідом хату побудували в 60-70 рр. Типові проекти були до 110 м2. Бабка з дідом в колгоспах вкалували як прокляті ,свиней кормили, коров доїли, картоплю саджали і на хату зібрали, а "біднота" квартиру в 61 м від держави отримала. І сере в унітаз і миється у ванні, а "воно" - на вулицю в дерев яний сортир ходить - бо каналізації в селі нема, на відміну від міста, а якщо є то викликає спец машину, яка за ГРОШІ відкачує каналізацію, і це воно продовжує як бабка з дідом ростити картоплю, курей , і свиней поки ти з 9 до 18 в кабінеті в неті сидиш, а мати готує тобі обід, бо на утримання вланої сімЇ ти ще не заробляєш, та й не готовий до відповідальності. Як нема розуміння що хата в 120 кв - це не хата олігарха - а типова сільська - то краще мовчати в тряпочку, а не гадити в коментарях від свого жлобства та заздрощів.
Аня до інга Показати IP 15 Січня 2015 13:09
Яка ти права. А в мене в селі хата осталась мамину 130 кв.м. рахують всі сарайчики і прибудівки,яка чеська із 1933 року. Це я маю за неї платити податок.Квартира трикімнатна 30 років, сама її купила кооперативна,бо на заводі працювала і достойну заробітню получала могла собі купити.А зараз пордохнути на пенсію 1100,що заробила при зарплаті 600 руб.подумайте тільки,яка то була сума. А з-кімнатна квартира вартувала 13 тисяч рублів в цегляному будинку.Це вони вирішили нас задушити, а віли олігархів,нововбудови податком не будуть обкладатися.Багаті хай живуть, а бідін дхнять. Це капец. Третій майдан буде жорстокий,якщо Путін рашіне не пустить атомної бомби.
Іван Показати IP 15 Січня 2015 12:49
Це правда що люди на роботах зокрема у луцьку вміють каву пити розважатись і так далі. Це я не заперечую. Але ж куди не піди скрізб=ь треба заплатити і як вижити не розумію взагалі. Якби не секенд то мабуть і дітей вдома б тримали бо не в садок не в школу за такі ціни як зараз не одягнути погодьтесь люди добрі
Алла Показати IP 15 Січня 2015 12:52
Підтримую мера міста. Живу в будинку 70-х років побудови, 63 кв. сімя із 5-ти осіб за що платити? Щось наша ВР недотягує кількість проживаючих немає значення? Порівняли живе один і сімя на таких же квадратах.
ілля Показати IP 15 Січня 2015 13:04
да часи настали! олігархи жирують а з простих вічно тянуть і тянуть зараз дитину виростити одну ого-го-го а самому на воді і на грінках
Лучанин Показати IP 15 Січня 2015 13:20
Молодець Романюк! Хороше буде рішення прийняте. Маю 64. кв. м квартиру. Живемо з трьома дітьми. То нормально, щоб до 70 кв. м не платити
Волинь Показати IP 15 Січня 2015 13:26
Оподатковувати треба фінансово багатих власників нерухомості, а не дерти сім шкур з бідноти. Пенсіонеру держава платить пенсію 70 СІМДЕСЯТ ДОЛАРІВ, обклала податком заощадження в банках, кругом куди не ступиш, плати гроші, а за що жити ? Я завжди критикував Романюка, але за сьогоднішню ініціативу ДЯКУЮ !
до волинь Показати IP 15 Січня 2015 14:04
Сьогоднішня ініціатива Романюка - це піархід перед виборами. Його діяльність за чотири з половиною роки знаємо і дамо гідну оцінку на виборах. Цей закон придумала влада для наповнення місцевих бюджетів. Чи буде Романюк мером - малоймовірно, а попіариться. А закон взагалі НЕДОЛУГИЙ. Правильно пишете в коментарях! Одна справа, коли в квартирі 60 м. проживає одна людина, і інша справа, коли тулиться сім"я з 5 чоловік. Підхід до оподаткування повинен бути іншим.
Андрій до до волинь Показати IP 15 Січня 2015 14:06
Закони приймають у ВР, а Романюк просто рішення запропонував прийняти народним обранцям від Луцька. Побачимо тепер хто як дбає про народ, який його обрав до кормушки
Ілона Показати IP 15 Січня 2015 14:16
А що може бути кращий мер? ще гірший то так . А кожен раз міняти то тільки для піару краще б цей залишився! А взагалі бідним нам за мінімальну зарплату виживати важко і взагалі складно дуууже!! зарплата така що все назад державі віддасиш і ще в боргах. Але там за нерухомість мабуть копійки б платити різницю ???
НІНА ЛОГІКА Показати IP 15 Січня 2015 17:07
Закінчив школу і думай - за що ж то вивчитись? Середня вартість навчання 12000 в рік+ додаткові витрати. Вивчився - робота з ЗП в 1200 грн. Що робити? Поїхав на сезон, а перед тим ще купу грошей заплатив, щоб поїхати за кордон, повкалував кілька років, заробив на квартиру. Купив в Україні, заплатив податок купівлі-продажу. Працюю, ЗП до 2200. З податків з ЗП вираховують в пенсійний фонд і т.д. + на АТО, поповнив рахунок на мобільний - 7% в пенсійний заплатив, в магазин сходив - 20% ПДВ заплатив. Усього в місяць набігає до 65% різних податків. Комунальні заплатив, в тому числі і за утримання землі. Питання - а яке відношення мала держава до купівлі даного житла?
розум Показати IP 15 Січня 2015 20:05
Дожилися. Ми все кудись прагнемо, на когось рівняємось, когось мавпуємо, а чого не можемо бути самим собою. Коня підковують і жаба лапу суне. Так і ми, то на Європу, то на Америку все на когось дивимось і наслідуємо. А чого не можна жити власним розумом.
до ілона Показати IP 15 Січня 2015 20:21
Наведіть факти чим цей мер кращий? Боятися змінювати - це філософія раба! Аби не гірше. А вже, здається, гірше і бути не може. Просто виборцям пора не куплятися на дешевий піар і обіцянки, а дійсно думати кого обирати. А ще сміливо вимагати виконання їх передвиборчих обіцянок. тоді може щось і зміниться.
Анонім Показати IP 17 Січня 2015 00:05
Податок звісно треба. але, як завжди є багато але, Квартирі вже 27 років( тобто будинку) капремонт ніхто ніколи не робив, все за власний кошт, а рівнають всіх . Де справедливість???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus