USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку - баталії за право вивозити сміття

5 Червня 2014 12:35
В обласному центрі проведуть конкурс, під час якого комунальні підприємства міста змагатимуться за право займатися вивезенням твердих побутових відходів.

Про це стало відомо під час засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про Положення про порядок та умови проведення конкурсу з визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів у Луцьку» сьогодні, 5 червня.

Однак для того, аби провести такий конкурс по-максимуму об’єктивно, необхідно навести повний лад із критеріями відбору конкурсантів.

Повний пакет документів, із врахуванням усіх вимог чинного законодавства, запропонують на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, зміни до постанови Кабінету Міністрів стосовно підготовки та проведення конкурсу щодо вивезення побутових відходів внесли ще у 2011 році.

До проведення цьогорічного конкурсу питаннями вивезення твердого сміття займалось КП «Спецкомунтранс».

Зі слів заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, для того, аби визначити кращого із кращих, посадовці залучили відділ екології та санітарний відділ. Саме з допомогою цих структур і розроблятимуть вимоги щодо конкурсантів, до яких наразі є певні зауваження.

Тобто, необхідно затвердити конкретного виконавця комунальних послуг. Грошову винагороду за роботу переможець отримуватиме не з міського бюджету, а «з кишені» споживачів.

Однак, на думку директора ТОВ «М.Ж.К» Валерія Коновалюка, великий недолік проекту рішення – це відсутність деталізації. До прикладу, необхідно розшифрувати, що ж саме мається на увазі під терміном «побутові відходи»: тверді, рідкі, великогабаритні й так далі.

Також йшлося про те, що поки про підвищення тарифів на такий спектр послуг не йдеться.

Загалом, посадовці схвально відгукнулись про КП «Спецкомунтранс», однак, на їхню думку, у кожній конкуренції є певна перспектива розвитку.

Разом з тим, учасники круглого столу дійшли висновку, що яке б підприємство не прийшло на цей ринок, однаково гостро буде стояти питання із затрат на бензин. Раніше у першу чергу з такими питаннями звертались приватні перевізники, для яких вивезення сміття є збитковим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КУКА Показати IP 5 Червня 2014 12:35
Сокловській тачку в руки і хай вивозить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus