USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі аптеки не продають ліки зі знижкою

23 Липня 2014 10:13
Аптеки міста відмовляються надавати населенню гарантовану державою знижку 60-90% на ліки від гіпертонії. Свою відмову мотивують відсутністю фінансування програми.

Про це стало відомо під час наради «Підсумки роботи галузі охорони здоров’я міста за шість місяців 2014 року» вчора, 22 липня.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні відновилася реалізація програми часткового відшкодування вартості лікарських засобів для осіб, які хворіють на гіпертонію. Таким чином, громадяни отримують знижку на покупку ліків, що може становити від 60 до 90% роздрібної вартості препарату.

Загалом, на реалізацію програми у Волинській області з казни виділили 760 тисяч гривень, які потрібно освоїти до кінця року.

Проте далеко не всі аптеки Луцька продають громадянам ліки зі знижкою, мотивуючи це тим, що держава боргує їм кошти, призначені на компенсацію вартості. Зокрема, як зазначила заступник головного лікаря з медичної частини КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Пількевич, відповідний лист-звернення установа отримала від аптеки №50. Разом з тим мережа аптек «ВолиньФармПостач» реалізує ліки на вищезгаданих умовах.

Як повідомив начальник Управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, керівництво установ, що займаються реалізацією медикаментів, потрібно запрошувати на розмову в Міську раду або в кабінети Волинської ОДА та працювати з цією проблемою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Медик Показати IP 23 Липня 2014 10:20
Що таке аптека? Це базар, БІЗНЕС. Чим цей "фармацевтичний магазин" відрізняється від інших магазинів?
Анонім Показати IP 23 Липня 2014 10:23
аптекам Луцька пофіг на якусь там реалізацію програми... заїдьте в сусідню Польщу..подивіться скільки аптек там на душу населення.... у нас таке враження, що українці масово хворий народ... на одній вулиці не менше 5 аптек
лучани Показати IP 23 Липня 2014 10:48
У Луцьку достатньо державних та комунальних аптек, то ж нехай вони надають знижку ,яку обіцяли чинуші. Приватні аптеки нікому нічого не винні.
Цікаво Показати IP 23 Липня 2014 10:54
Скільки мільйонерів (мільярдерів) у фармацевтичному бізнесі України? І хто їх все-таки кришує на найвищому рівні? Не можуть же вони без ДАХУ так нахабно поводитися?!
Лікар Показати IP 23 Липня 2014 12:00
Абсолютно підтримую, що приватних аптек уже надто багато розвелося. І бізнес там не зовсім чесний, тому що продають і не сертифіковані товари, і ціни завищені і взагалі, як на мене робити гроші на здоров"ї людини, щонайменше непорядно, Я уже не говорю про препарати, які приносять шкоду людині. Мало того, тут уже іде кругове брудне заробітчанство, коли лікар заставляє купувати ліки лише у певній аптеці. Яскравим прикладом цього, є намагання Сидора відхватити кусок землі і побудувати аптеку сину, я уявляю як усі лікарі будуть заставляти людей купувати там ліки. Тому необхідно навести лад у фармації, але хіба у цьому зацікавлена місцева влада в особі Романюка, напевно, ні. А чому - висновки зробіть самі.
Аптекар Показати IP 23 Липня 2014 12:03
Якщо нам організують так, як минулого разу, щоб можна було збути весь фальсифікат, буде тоді вам "знижка".
Анонім до Аптекар Показати IP 23 Липня 2014 12:17
Послухайте Аптекаря і зробіть ВИСНОВКИ - не купуйте дешевшого (за знижками). Бачите, що це.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Липня 2014 14:15
а краще погуглити...дешеві аналоги і можна знайти ліки на 80 % дешевше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus