USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У луцьких школах хочуть запровадити електронні черги

20 Серпня 2014 11:40
Аби позбутися корупції в школах і не перетворювати окремі з них в елітні навчальні заклади міста, планують запровадити електронні черги.

Про це стало відомо під час засідання Луцького міськвиконкому сьогодні, 20 серпня.

У Луцьку діє електронна черга реєстрації дітей до садочків. Таке планують запровадити у місті й для прийому дітей до школи.

Відповідну пропозицію подав секретар міської ради Сергій Григоренко. Це, на його думку, унеможливить контакт дирекції школи з батьками і не дозволить перетворити школи на елітні заклади. Мовляв, директори відмовляють батькам у прийомі дітей, з огляду на матеріальні статки родини: відмовляють дітям простих робітників і приймають дітей прокурорів чи інших заможних людей.

Натомість, начальник міського управління освіти Олег Гребенюк зазначив, що відмовляють в прийомі до шкіл лише тим батькам, які запізнилися з подачею заяв і прийшли в школу тоді, коли класи вже сформовані. А оголошення про прийом заяв до шкіл були розміщені в усіх школах та садочках міста.

Однак Сергій Григоренко вважає, що оголошення на під’їздах – рудимент минулого століття, а в світі електронних технологій варто вже відійти від цієї практики.

Тому міський голова Микола Романюк дав доручення першому заступнику Святославу Кравчуку та управлінню освіти вивчити можливість створення електронної черги до шкіл. Згідно з дорученням, така черга може запрацювати уже з початку наступного календарного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Аня Показати IP 20 Серпня 2014 11:45
А це навіть дуже правильно. Бо 14 школа, взагалі корупція.Екзамени проводить сама собі і викидає діток. Проте начальників всі дітки там. Гарна задумка
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 11:50
ЧЕРГОВА МАЯЧНЯ!!! ЧОМУ? БО ВЖЕ В САДКАХ ЧЕРГУ ЗРОБИЛИ....
педагог Показати IP 20 Серпня 2014 11:54
У гімназії МАЄ БУТИ один єдиний критерій відбору - РОЗУМОВІ ЗДІБНОСТІ дитини, а не набір УСІХ ПІДРЯД (під маскою "чесно набрати"). Обдарованим дітям, тим що МОЖУТЬ вчитися, НЕ ПОТРІБНА така чесність. На жаль, НЕ ВСІ можуть вчитися.
Ваня до педагог Показати IP 20 Серпня 2014 12:08
Навчителько,розумний той хто має гроші. У нас зараз це закономірно. Якщо мама начальник то баран сидить в неї на роботі головним спеціалістом.
віта мама Показати IP 20 Серпня 2014 12:05
так так і є. хто мае статки з тими батьками рахуються а з бідними простими -ні!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 12:06
А як можна визначити при вступі у перший клас дитини,як вона буде вчитися? Педегог не гони. Одна зразу все можуть зрозуміти, а інші пізнуше. Тільки після закічення першого класу можна визначитись остаточно.Кому потрібне це навчаннря. Ви будете тягнути своїх,хто вам буде платити бабло.Барани вчаться в інститутах, а розумні не мають грошей поступити.Ні на роботу попасти.Хоч один у вас є новий педагог. Ні,бо всі йдуть по блату, ці барани,що вчили ви.Трійочники і двойочники будуть учити діток,бо вони чиїсь синки і донечки. Ви десь читали,що потрбен на роботу педагог.Ні
Didro до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 12:26
Розумні, нешановний аноніме, дуже гарно здають ЗНО і вступають до вузів, тому не треба патякати про те. що "розумні не мають грошей поступити"! Ви. мабуть, один з таких "розумних"?! щодо школи, то видно: готова дитина до школи чи ні. І ще до вашого відома - гімназія починається з пятого класу. а не з першого. Тестування дітей до школи проводити треба. тому що є діти, які читають більше 100 слів за хвилину, виконують арифметичні дії в межах мінімум десяти, а є такі. що знають не всі букви(привіт таким батькам!) - як їх можна зводити в одному класі?! тому мають бути прогімназійні класи(для більщ підготовлених дітей) і загальні класи, після 4 класу набирається контингент учнів у гімназію. Щодо роботи, то у поліських районах не вистачає вчителів, але більшість випускників туди їхати не хочуть(звичайно. в Луцьку краще), навіть. якщо вони мали звідти цільове направлення...Ось так, небаран ви наш...
Мама до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 12:31
Розумним не треба грошей, щоб вступити до університету. А потрібні лише високі бали ЗНО, які є віддзеркаленням знань. Саме завдяки гарним результатам ЗНО мої діти стали студентами. І в школі ніколи нікому не платили і до послуг репетиторів не вдавалися. Батьки, розвивайте і виховуйте своїх дітей. І буде вам щастя.
Анонім до Мама Показати IP 20 Серпня 2014 13:56
Хочу запитати тебе розумну.На який факультете поступили твої дітки такі розумні і чи в Луцьку.Бо в Луцьку можуть поступити тільки на нікому непотрібні факультети
Мама до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 14:21
Шановний Аноніме, мої дітки в КНУ імені Шевченка навчаються.
Церковна миша Показати IP 20 Серпня 2014 12:55
Зарахування до школи за адресою проживання при нашій системі освіти є диструктивним підходом. Такий підхід якраз і породжує корупцію. Чомусь ніхто не ломиться до школи на 40-му кварталі, а до 14 гімназії (в якій,за Вашими словами, процвітає корупція) від батьків відбитись не можна. Такий підхід може працювати лише за певних умов. Насамперед, необхідно урівняти всі школи і поліквідовувати гімназії, ліцеї, колегіуми. Переглянути шкільну програму та розкласти кожен предмет на три рівні складності. Розробити програму базової середньої освіти (те, що повинна знати кожна дитина, яка закінчує школу), яка дає право на отримання атестата, а також поглиблені курси, які кожна дитина вибирає залежно від своїх здібностей та вподобань. Це дасть можливість економії фонду оплати праці та відповідно спрямування її на покращення якості освіти і тд., і тп.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 14:15
у нас зараз в Луцьку коїться чорт -зна- що. У нас пів Луцька полішуків. Які ніде не прописані, а на Поліссі,познімали квартири, і влаштовують своїх дітей у школу і дитячі садки. А,нам, луцьким, нема місця в дитячих садочках,тому що завідуючі за гроші влаштовують іногородніх.Це не правильно, колись якщо ти не прописаний в Луцьку ні в школу, ні в дитячий садок ти не міг влаштувати дитину.Хо це зараз перевіряє? Дозвольте запитати.Це правильно, як ви скажете? Приїхала полешка, зняла квартиру і качає свої права. Мало того, ближні села Баїв, у них є дитячі садочки, а вони своїх діток возять на ДПЗ у дитЯчиісадок. Це також правильно.А у садочках черги на дітей,які живуть поруч з дитсадком.
За освітян! до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 14:34
Шановний Анонім! Мені здається, чи Ви несповна розуму, то ви за чесність та справедливість між усіма, а то ви проти нижчої раси "полішуків". Ви для себе якось визначтеся, бо всі Ваші коменти - це "а Баба Яга проти". Взагалі якісна освіта повинна бути доступною для всіх і немає значення звідкіля ви родом, які у вас статки.
Анонім до За освітян! Показати IP 20 Серпня 2014 14:54
Ти сам Баба-Яга. Правильно,якщо все село рине в Луцьк, а у вас там на Полісся пусті школи,то просто вони не зможуть вмістити усіх і, що наших дітей відправляти до вас на Полісся чи як.Купи квартиру,пропишися і будь жителем Луцька.А звідки ти родои не має значення, має значення чи ти житель Луцька.І перевагу мають мати жителі Луцька.Я ж не поїду до тебе у Маневичів і бду вимагати такого ставлення до себе, як ти коріннний полішук.Уже лікарі відмовляють обслуговувати тих людей, які не прописані в Луцьку.Бо це не в силах одного лікаря.,яких у нас не витсачає катастрофічно.Лікарняного не хоуть дати,кщо ти не прописаний в Луцьку і це правильно.
Полішук до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 14:38
Короче гаплик вам - Луцьк НАШ!
Ваня до Полішук Показати IP 20 Серпня 2014 14:45
А я згідний з анонімом.переваги повинні мати жителі лУЦЬКА, А НЕ ПРИЇЗДЖІ.тО ХАЙ ЖИВУТЬ І ПРОПИСУЮТЬСЯ В НАС І БУДУТЬ НА РІВНІ З НАМИ.Бо скоро всі села будуть у нас жити, а прописуватися не хочуть і не мають змоги, а ми своїх діток будемо возити в садок у Маневичі.Це правильно
Полішук (корєннєйший до Ваня Показати IP 20 Серпня 2014 15:14
Полішуки самі освічені і просунуті люди на Волині! Хто в прокуратурі? - Правильно, полішуки! Хто голова ОДА? - Полішук! 80% СБУ і МВС полішуки! 50% викладачів ВНУ полішуки! Коротше, корінні лучани - лапки вгору! - Луцьк НАШ!
Чудік Показати IP 20 Серпня 2014 22:40
НУ ОТ НАфіг триндіти про14 школу) Дві її випускниці були запрошені в КНУ Шевченка, зразу, на випускному. А взагалі, з 60 випускників 6 точно встуаили в КНУ Шевченка. двоє на бюджет в Вінницький медінститут, ще 10 на бюджет в СНУ, ще поступили і на бюджет в ЛНТУ, в КНАУ, в КНУКіМ і т.д. Так що вчителі в моїй школі не даремно хліб їдять. А те що дітей відбирають, то так і треба. Є першачки, що букв не знають, а є що читають майже вільно, бо їх цьому вчать у садочку при школі. І як вчителю вести урок в класі де така різна підготовка дітей? Або ті хто більш підготовлений буде нудитись і втратить інтерес до навчання, або ті, хто недостатньо підготовлений відстануть остаточно. А школа класно, не гадюшник і поборів немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus