USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

В Управлінні Держпраці на Волині рік триває недолуга реорганізація

1 Грудня 2015 09:18
Впродовж року на Волині триває реорганізація Держгірпромнагляду та Інспекції соцнагляду в Управління Держпраці. Як наслідок, за станом на сьогодні, існують всі три структури, а новостворене відомство не укомплектоване працівниками.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації 30 листопада.

Зауважимо, що згідно із Постановою Кабміну України від 11 лютого 2015 року № 100 «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань праці та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», буде утворена нова служба із повноваженнями двох. Так, мало не стати територіального органу Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці.

Втім, на Волині діють всі три служби. Чому так – пояснює керівник новоствореного Управління Держпраці у Волинській області Олександр Давидюк.

«Управління Держпраці існує з лютого 2015 року. З цього часу не ліквідовано територіальне управління Держгірпромнагляду та Соцнагляду, там платять зарплату, є певний функціонал. Питання закриття цих структур у тому, що нормативно-правова база держави не підлаштована під новостворену нашу структуру, адже є певні повноваження, які мають лише там.Ось вона – найголовніша проблема бюрократії. Нову структуру утворили, проте не ліквідували стару», – розповідає Олександр Давидюк.

Посадовець додає, що в Держгірпромнагляді є лише один працівник, він весь час на лікарняному, тому його і не можуть звільнити. Мовляв, він з липня і по сьогодні був на роботі лише 11 днів. Ще одна проблема реорганізації – кадри, яких катастрофічно не вистачає. Олександр Давидюк каже, що зарплата низька, тому люди не хочуть працювати. Так, за станом на сьогодні в Управлінні Держпраці у Волинській області працює всього 61 фахівець, а укомплектація штату передбачає 98 працівників.

«У нас зарплата така, що завідувач сектору отримує на рівні прибиральниці…», – підсумував керівник відомства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2015 12:28
Працівника з лікарняного перенаправити в АТО.
люстрація Показати IP 12 Лютого 2016 18:38
а неправомірна вигода з працівників, підприємців, з нещасних випадків, з пласів, ідентифікацій та декларацій, з реєстрацій опн, з дозволів та багато іншого вже не враховується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus