USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Австрії кандидат у президенти від ультраправих визнав поразку

4 Грудня 2016 20:17
Кандидат від ультраправої «Партії свободи» 45-річний Норберт Гофер 4 грудня поступився у другому турі на виборах президента країни незалежному кандидату, колишньому лідеру «Партії зелених» 72-річному Ван дер Беллену, - пише Радіо Свобода.

Згідно з попередніми даними, у Гофера 46% голосів виборців, тоді як у Ван дер Беллена – 54%.

Гофер на своїй сторінці у Facebook закликав австрійців бути єдиними у прийнятті результатів виборів, але додав, що «дуже засмучений» поразкою.

Обоє кандидатів мають різне бачення політичного курсу країни. Так, Гофер обіцяв запровадження суворого прикордонного контролю і заборону мусульманкам носити паранджу в громадських місцях. Також він казав, що «іслам не має ніякого місця в Австрії», погрожував розпустити уряд, якщо той не введе жорстких законів щодо мігрантів з країн Близького Сходу. Якби Гофер переміг, то він став би першим ультраправим главою держави в державі-члені ЄС.

На противагу йому, Ван дер Беллен рішуче підтримує Європейський Союз і виступає за ліберальну політику щодо мігрантів. Він часто називає себе «нащадком біженців».

«Те, що відбувається сьогодні тут, має значення для всієї Європи», – сказав він після того, як кинув бюлетень у скриньку для голосування 4 грудня.

Президента в Австрії обирають терміном на шість років. Це доволі символічна політична фігура в контексті тих повноважень, що має прем’єр-міністр. Однак президент має право розпустити уряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus