USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У лучан хочуть забрати приватну землю

27 Лютого 2014 18:11
Група мешканців Луцька хоче приєднати до парку імені 900-річчя гектар землі, однак щодо цієї території волиняни мають документи на право власності вже протягом 13 років. Луцька міська рада стверджує, що не може відміняти рішення, прийняті виконкомом, та ще й такої давності.

Це питання стало одним з найобговорюваніших під час 55-ї сесії Луцької міської ради вчора, 26-го лютого.

Конфліктними стали 9 земельних ділянок, а це - близько гектара землі, які начебто були частиною парку. Після рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 31.07.2001 № 429 цю територію віддали в приватні руки.

Із цього приводу виступила представниця громадськості Олена Сидорук: «У 60-х роках робітники з Москви монтували атракціони, ми усі можемо вказати на межі, це - вулиці: Карла Маркса, територія межі Луцької Міської клінічної лікарні, вулиці Космонавтів, Ветеранів, Гетьмана Мазепи. Рішення міськвиконкому суперечить інтересам громади. Це не по-людськи, щоб від 16 гектарів «відтягали» ще один гектар».

На противагу начальник кординаційного відділу міської ради Олександр Рачков дав свою правову оцінку ситуації: «Чисто юридичний висновок, тут необхідно розмежовувати нормативні акти, які приймаються, які стосуються громади, й індивідуальні. Це був одноразовий акт, рішення прийнято й виконано. Конституційний суд вважає, що орган місцевого самоврядування не має права скасовувати такі рішення. Для цього є судова система, яка може усе вивчати».

Так, після голосування, й повторного голосування не назбиралося голосів депутатів, аби скасувати конфліктне рішення міськвиконкому в 2001-ому році. Земля лишилася у приватних руках.

Із цього приводу ситуацію прокоментував начальник управління земельних ресурсів Луцькради Сергій Шабала: «У наше управління скарг від людей взагалі не надходило. Це питання підняли депутати під час сесії. Конфліктними є 9 земельних ділянок, на які люди мають право власності. Цю землю вони отримали завдяки рішенню виконкому міськради ще в 2001-му році. А тепер окремі депутати хочуть, щоб це рішення було скасоване, втім вони не мають такого права, це повинен вирішувати суд. Парк не має чітких меж, бо для цього потрібен проект, якого ніколи не було, а те, що мешканці називають якісь вулиці, – це дуже образно».

Управлінець каже, що навіть, якщо управління містобудування та архітектури Луцькради розробить проект Парку імені 900-річчя міста Луцька, то 9 земельних ділянок не будуть включені в межі рекреаційної зони, адже на цю територію люди мають право власності, а усі суперечки може вирішити лише суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 27 Лютого 2014 20:59
Вітів через додіка Сівака хоче там собі урвати кусочок земельки біля парку!!!
Ірина Показати IP 28 Лютого 2014 17:05
Цапюка до відповідальності!!!!!!!!!!!!нехай він відповідає за все що робиться в парку,нехай перевірять його працівників,є такий один що охороняє його приватну територію в селі,а оформлений в парку і отримує зарплату від держави.....цапюк взагалі обнаглів,робить все що йому заманеться,а ніхто увагу не звертає.
Ірина Показати IP 28 Лютого 2014 17:06
це директор парку відпочинку ім.Лесі Українки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus