USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни судяться з військовою прокуратурою за паї на кордоні

2 Грудня 2016 21:00
Мешканці прикордонних сіл відстоюють в суді право власності на земельні паї. Відсудити землю у них прагне військова прокуратура Луцького гарнізону.

Про це стало відомо під час позачергової, 9 сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Депутат Юрій Гупало у своєму запиті повідомив, що у мешканців сіл Гуща та Рівне Любомльського району виник конфлікт з військовою прокуратурою Луцького гарнізону щодо права власності на земельні ділянки, надані селянам для ведення особистого господарства під час розпаювання земель.

Військова прокуратура звернулась до Любомльського районного суду з позовом про визнання недійсними державних актів про право власності на землю, мотивуючи це тим,що дані землі надані неправомірно бо розташовані у прикордонні смузі і належать до земель оборони.

Юрій Гупало додає: військова прокуратура свої дії аргументує рішенням Ради депутатів трудящих Волинської області від 15 вересня 1946 року. До суду подали уже 8 позовів, у яких відповідачі – селяни. Власники паїв обурені, що в них забирають ділянки на які у тих є документи. Тільки в селі Гуща таких актів 2 тисячі.

Тож депутат попросив втрутитися у конфлікт голову облради та голову ОДА. Колеги підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus