USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських міліціонерів вчитимуть, як працювати під час виборів

14 Жовтня 2014 11:53
Не допустити порушень під час виборів та підрахунку голосів та вчасно зафіксувати порушення – прямий обов’язок правоохоронців. Аби міліціонери виконували свою роботу фахово, їм проведуть навчання.

Про це стало відомо під час круглого столу за участю представників УМВС, Громадської ради при УМВС та громадських організацій, який відбувся 13 жовтня.

Заступник начальника УМВС області Володимир Поліщук зауважив, що правоохоронці, як і раніше, керуються в своїй роботі Законом України Про міліцію та Законом України Про вибори народних депутатів. Водночас, він погодився, що не завжди міліціонери реагують відповідно. Часто подібні випадки стаються через недосвідченість молодих правоохоронців.

«Міліціонерами не народжуються, ними стають. Зрозуміло, що і в нас десь є «проколи», багато молодих працівників поприходило, багато звільнилося. Для когось ці вибори можуть бути першими, а в когось – п’яті чи десяті», - зазначив він.

Відтак, для того, аби міліціонери змогли попереджати правопорушення і фіксувати, якщо такі будуть, їм проведуть відповідні навчання, - повідомив Володимир Поліщук. Окрім того, як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Комітет виборців України видрукує напередодні виборів невеличкі посібники правоохоронцям.

Працівникам МВС роз’яснюватимуть, як поводитися в конкретних випадках. До прикладу, неодноразово спостерігачы фіксували переписування протоколів уже за межами виборчих дільниць – чи в ОВК, чи в автомобілі, щоб, мовляв, не повертатися. Однак, згідно з чинним законодавством, аби переписати протоколи, необхідно членам ДВК повернутися на дільницю і зібрати всіх члені комісії. А цього практично не роблять, переписуючи протоколи будь-де, і, фактично, порушуючи законодавство.

Подібні випадки, зі слів правоохоронців, відбуваються через некомпетентність членів дільничих виборчих комісій і незнання ними законодавства.

Нагадаємо, представники Громадянської мережі «ОПОРА» оприлюднили порушення, зафіксовані на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
міліціонер Показати IP 14 Жовтня 2014 21:35
Цей тупий поліщук.Шпига це ти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus