USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як працюють схеми «титанового олігарха» Фірташа

23 Листопада 2016 11:54
Навіть перебуваючи далеко за межами України, опальний олігарх Дмитро Фірташ успішно керує тут своїм титановим бізнесом, - інформує Vgoru.org.

У власні руки йому вдалося прибрати всю вертикаль виробництва титану - від видобутку руд до виготовлення металу. Титанові потужності України майже повністю під контролем Дмитра Фірташа. Навіть офіційно державні підприємства також працюють на його "велику кишеню".

Остаточно титанову монополію олігарх отримав, придбавши 49% стратегічного Запорізького титано-магнієвого комбінату - державного підприємства, яке переробляє руду-напівфабрикат.

Втім, як і до сих пір 51 відсоток підприємства належить державі, господарює там саме Фірташ.

Приватизацію Фірташ проводив під гаслом модернізації та впровадження новітніх технологій. Запевняв, що інвестиції на підприємство не шкодуватиме. Втім Революція Гідності внесла корективи в плани Фірташа: кілька орендованих ним ГЗК і титанових кар'єрів повернули державі, а анексія Криму, де працюють його "Титан" і "Содовий завод", трішки ускладнило ведення бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
працюють Показати IP 23 Листопада 2016 18:48
так як і при януковичу! а що змінилось?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus