USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як живеться Волині другий місяць без бюджету

10 Лютого 2014 21:45
Волинь уже другий місяць без бюджету – депутати ніяк не зберуться на сесію. Життя області паралізоване – грошей немає ні на що, не фінансується жодна державна програма.

Страждає медицина, освіта й інфраструктура. Дороги не ремонтують, школи не будують. 7 мільйонів гривень бракує на ліки для швидкої допомоги. Медики, від яких залежить життя десятків тисяч пацієнтів, занепокоєні. Лікувати хворих за власний рахунок не під силу жодній лікарні. «Бюджет обласної клінічної лікарні - 72 мільйони, 90% з яких - це захищені статті: харчування, лікування, наркотики наркозні», - каже головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

Якнайшвидше зібратися на сесію вимагають у депутатів чорнобильці та інші соціально незахищені, яким не виплачують пільги і не компенсують вартість ліків, - повідомляють Факти.

Люди не отримують гарантованого безкоштовного медобстеження. На півдорозі зупинився ремонт дитячого протитуберкульозного відділення. Хворих діток тимчасово перевели в тісні палати. На завершення реставрації з бюджету чекають півмільйона гривень. «Рівень захворюваності на туберкульоз дитячого віку зріс удвічі. Тому повинні бути відповідні умови для контрольованого лікування в медзакладі», - наголошує гендиректор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олег Яковенко.

Днями президент призначив нового керівника обладміністрації - Олександра Башкаленка. Попередній (Борис Клімчук) разом з головою облради (Володимиром Войтовичем) написали заяви про відставку. Скликати сесію намагалися кілька разів, але депутатів збиралося замало. «Прямих важелів впливу на депутатів немає, бо кожен депутат не є підпорядкованим. Але це їхня відповідальність перед громадою, перед тими, хто їх обирав заради того, щоб вони представляли їхні інтереси у Волинській області», - каже заступник голови Волинської обласної ради Юрій Лобач.

Паніки в області поки немає, але кожен керівник уже шукає спонсора або ж дістає гроші з панчохи на чорний день. Найближчої сесії чекають усі волиняни і сподіваються що бюджет, а не політичні баталії розглядатимуть питанням номер один.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 10 Лютого 2014 22:43
А вы ещё помайданьте, вообще забудете, что оно такое- "бюджет"
екскурсовод Показати IP 10 Лютого 2014 22:54
Майдауни хороводи водять, а люди без грошей через них сидять! Європа, що тут ще скажеш!
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2014 01:07
Відсутність прийнятого обласного бюджету є прямим наслідком насилля мітингувальників з майдану над владою. Требв прямо писати, що написати заяви Клімчука і Войтовича про відставку заставив дикий натовп сучасних хунвейбінів на чолі з кар’єристами, які таким чином рвуться до владного корита.
ну і ну Показати IP 11 Лютого 2014 10:16
Бюджет обласної клінічної лікарні - 72 мільйони, 90% з яких - це захищені статті: харчування, лікування, наркотики наркозні... А кому в обласній лікарні дають безплатні ліки? відгукніться! Ау! Так це Майдан винуватий що люям за все платити треба І не з бюджету а з власної кишені!!!
Іра Показати IP 11 Лютого 2014 10:39
Побільше Гузів і Ко треба вибирати у депутати, то й життя покращиться. Такі не їдять, не сплять лише за людей думають!!!!!
нЕМАЙДАНКА Показати IP 11 Лютого 2014 10:44
А майдаунам байдуже за бюджет - чим більше кричать, тим більше ім платять.
за правду! Показати IP 11 Лютого 2014 12:23
"Люди не отримують гарантованого безкоштовного медобстеження". Скажіть, хто бачив в нас безкоштовне щей гарантоване обстеження??? якраз таки треба видушувати кошти з медицини бо це на даний момент самий актуальний бізнес на якому ті с...і колотять неймовірні гроші! Але, що саме сумно в цьому всьому, що ці гроші вони піднімають за рахунок знедолених які з надією що виживуть несуть останні копійки, а коли їх нема, то здихай як собака. Така в нас безкоштовна медицина!
УБОЗ Показати IP 11 Лютого 2014 14:07
Про гроші з панчохи, будь-ласка, детальніше.
Фінанси Романси Показати IP 11 Лютого 2014 14:12
Коли не прийнято бюджет на поточний рік, то щомісячні видатки цьго року фінансуються на рівні 1\12 бюджету минулого року. - Скажіть, що просто бюджет провалили проФФесіонали і немає чим фінансувати. Да, і погані танцюристи-фінансисти нехай звернуться в обласну лікарню в хірургічне відділення - там допоможуть.
Риготварям Показати IP 12 Лютого 2014 15:32
Коли будуть виплачувати пенсії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus