USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Закони «16 січня» можуть повернутися

11 Лютого 2014 17:21
У Верховній Раді України зареєстрували проект закону № 4118 від 10 лютого 2014 щодо повернення законів змінених Радою 16 січня 2014 до редакцій, які діяли раніше внесення змін. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

«Зокрема, пропонується встановити, що закони України, до яких вносилися зміни законами, які втратили чинність згідно з Законом України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» від 28 січня 2014 року № 732-VII, діють в редакції, чинній на 16 січня 2014 року», - йдеться в пояснювальній записці.

Це означає, що закони, в які були внесені зміни законами прийнятими Верховною Радою 16 січня 2014 року повернуться до редакцій, котрі були чинними ще до прийняття змін.

Необхідність даного законодавчого акту аргументується виникненням правових колізій у зв'язку зі скасуванням законів від 16 січня. Зокрема 28 січня було скасовано закони, які ще не набрали чинності. Також колізія полягає в тому, що положення скасованих законів від 16 січня ще досі діють, оскільки скасовувалися самі тексти законів, а не зміни, котрі вносилися в інші законодавчі акти.

«28 січня 2014 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» за № 732-VII, який зумовив виникнення нових правових колізій», - сказано в пояснювальній записці.

Проект закону зареєстрований позафракційним народним депутатом Юрієм Дерев'янком та передано на розгляд керівництву ВР.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради 16 січня 2014 року було прийнято Бюджет на 2014 рік, а також низку законів, які вносили зміни до інших законів, а також Кримінального кодексу і обмежували права та свободи громадян. Всі закони прийняті Радою 16 січня були підписані Президентом Віктором Януковичем, проте деякі з них так і не встигли набути чинності.

Наслідком прийняття законів стало поглиблення політичної кризи в Україні. Як результат, виникло протистояння між учасниками акцій протестів на вулиці Михайла Грушевського в Києві та правоохоронцями, котрі охороняють урядовий квартал. Під час протистояння загинуло декілька цивільних осіб.

У результаті 28 січня ВР прийняла законопроект регіонала Ю.Мірошниченка, котрий підписав Президент. Закон скасовував закони від 16 січня. Але пізніше з'ясувалося, що зміни в закони від 16 січня не скасовані через юридичну колізію, яка полягає в тому, що скасовувалися самі тексти законів, а не зміни, котрі вносилися в інші законодавчі акти, зокрема і Кримінальний кодекс України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А що далі? Показати IP 11 Лютого 2014 19:32
До цього часу ніхто не може сказати чим ці закони були такі вже нелюдські. Комусь захотілося крикнути що вони обмежують права та свободи громадян і "стадо замичало та почало бити копитами". Та ні, нікого я не ображаю, тому що люди спочатку читають, потім аналізують прочитане, а вже потім приймають кожен для себе своє рішення згідно аналізу прочитаного. Їх не читали, так само як і угоду з Євросоюзом. Обмежували автовласників тим що не їздити більше 5 машин? Так, я кожен день перед тим як їхати чекаю поки збереться більше 5 машин. А якщо перші 4 відстануть від останніх трьох, то це вже не буде підпадати під дію Закону. Що, так важко? Журналюги зараз "обпльовують" всіх і вся! Можливо колись треба в цьому навести порядок? Ну да, сім-карту реєструвати ніхто не хоче. Кожен хоче бути анонімом. А для чого скриватися? Бо хочеться якусь пакость зробити? Жодній людині, яка чесно живе, ці Закони не загружують і не можуть загрожувати взагалі.
Дучанин Показати IP 11 Лютого 2014 19:33
На вулиці Грушевського в Києві не протистояння, а напад агресивної частини майданівців на Беркут, який захищав приміщення Верховної Ради і Кабміну від захоплення банформуванням Яроша
НОНА Показати IP 12 Лютого 2014 10:15
Подобається комусь чи ні але дані закони потрібні при любій владі. В розвинених європейських державах подібні закони існують. Просто приймалися вони під певну ситуацію. Але треба починати з іншого. Треба починати з зняття депутатських пільг, з зняття депутатської недоторканості, а то в нас в державі перші "Бєспрєдєльщики" народні депутати України, як одні так і другі. В державі перед законом повинні бути всі рівні, а то створили касу "священних корів" на яких тільки дмухати можна. Скажіьт мені в якій європейській країні куди ми всі так рвемось можна публічно ображати людей і за це не нести відповідальності? Тому давайте бути обєктивними, в цивілізованій державі повинні бути інструменти підтримання порядку якими є дані закони. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus