USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці 14 бригади отримали відремонтовані та осучаснені українські танки

26 Січня 2015 09:43
«Є люди, про яких вже сьогодні можна знімати героїчні фільми, та писати книжки. Їх подвиги потрібно вносити до підручників з новітньої історії нашої держави», - так вважає підполковник Тарас Грень, представник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

На своїй сторінці у мережі він опублікував історію героїзму волинських вояків, і, які, нарешті, отримали не «ломаччя», а щойно відремонтовані та покращені танки українського виробництва.

Зокрема, він розповідає про одного із вояків. «Звичайного героя. Людину, яка гордо носить звання офіцера Збройних Сил України. Невисокого зросту, спокійний, з впевненими рухами і словами, командир танкового батальйону Валерій Дуріхін - бойовий офіцер. Своє бойове хрещення він прийняв 11 липня під Зеленопіллям, коли розпочалось широкомасштабне вторгнення російських найманців.

Підлеглі офіцера довго тримали оборону на ділянці кордону. Його танки були розвернуті в бік сепаратистів. До слова сказати, що бандити не одноразово атакували позиції комбата, та зіткнувшись з влучним вогнем українських військових, завжди відступали. Адже оборона була організована за всіма правилами — розбиті зони обстрілу, пристріляні орієнтири, вкопана та захищена бойова техніка.

Та було лише одне «але»... вся оборона була скерована в бік озвірілих від алкоголю та наркотиків сепаратистів, ніхто не чекав зрадливого удару в спину. Удару зі сторони держави, яка так голосно називала себе братерською. Однак зрада відбулась і в нам в спину, підступно з російського боку прилетіли важкі вибухові «подарунки» російських артилеристів.

- Наші танки були вкопані, - розповів офіцер. - Однак за четвертим разом, снаряди з російського боку точно накривали наші позиції.

Втративши дві бойові машини, танкісти змушені були відступити, адже відкривати вогонь по батареях, що вели обстріл з російської сторони, було неприпустимо. Після цього офіцер провів чимало боїв. Він, разом зі своїми екіпажами звільняв від сепаратистів українські міста і села.

Зараз комбат, разом зі своїми підлеглими, прийняв на озброєння щойно відремонтовані та покращені танки українського виробництва.

Це надзвичайно хороші і потужні машини, - зазначив він. - Я переконаний, що з їх допомогою ми не лише втримаємо наші теперішні позиції, але й повернемо Україні всі загарбані в нас території», - пише Тарас Грень.
Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що командир танкового батальйону 14/51-ої бригади підполковник Валерій Дуріхін, попри тиск «зверху», відмовився прийняти несправні танки, аби не піддавати небезпеці життя бійців.

Ситуацію з несправною технікою одразу ж прокоментував радник президента.

Радник Президента Юрій Бірюков повідомив, що генерала, який був відповідальний за організацію передачі відремонтованої техніки у війська, звільнили.

До речі, син комбата, коли взнав про те, як воює його батько, відмовився від вступу в цивільний ВУЗ, а успішно склав іспити до Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Тепер він буде як його героїчний батько офіцером, командиром танкового підрозділу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus